10 Kasım Atatürkü Anma Günü – Atatürk Haftası

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

10 kasım 1938 tarihinde vefat eden Mustafa Kemal Atatürk anısına düzenlenen günde tüm Türkiye saat 09:05 ‘te 1 dakikalık saygı duruşuyla Atatürk’ü anacak. Her yıl olduğu gibi bu yılda okullarımızda şiirler okunacak ve anma törenleri gerçekleştirilecek. Atatürk’ü anma günü ve Atatürk haftası 10 kasım 2013 tarihinde de büyük bir üzüntü ve anma töreni olarak geçecek.
Atatürk Ne Zaman Vefat Etti
Atatürk haftası boyunca Atatürk’ü anma programları düzenleniyor. 10 kasım ve 16 kasım tarihleri arasında sürecek bu önemli günlerde Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günleri düzenlenecek. 1881 yılında dünyaya gelen Mustafa Kemal Atatürk birçok başarılar elde etmiş ve ülkemizin zorlu mücadelelerden çıkması için önderlik yapmış ve büyük fikirler ortaya koymuştur. Modern bir Türkiye için düzenlemeler yapan Atatürk için 10 kasım 1938 yani vefat ettiği gün başta olmak üzere 1 hafta boyunca Atatürk haftası düzenlenmektedir.
10-kasim-ataturku-anma-gunu-haftasi
10 Kasım Atatürkü Anma Günü Etkinlikleri
Atatürk Anma Günü 10 kasım ve Atatürk haftasında Atatürk hakkında bilgiler verilmekte, onun ağzından yaptığı konuşmalar dinletilmekte ve azda olsa görüntüler izletilmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan güzel filmlerde Atatürk haftası boyunca ekranlara gelmektedir. Özellikle 10 kasımda Anıtkabir ziyaretleride 10 kat artmakla birlikte, başkentte resmi törenler düzenlenmektedir. Türkiye genelinde yas tutulan 10 kasımda bu yılda layıkıyla birgün geçirilmesi ve saat dokuzu beş geçe tüm Türkiye’nin saygıyla Mustafa Kemal Atatürk’ü anmasını temenni ediyoruz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ