2 Milyondan Fazla Kişi Hayatını Kaybedebilir

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

ABD Başkanı Donald Trump, salı günü düzenlediği basın toplantısında önümüzdeki iki haftanın çok kritik olduğunu belirterek, “100 bin ila 200 bin ölümle bu süreci aşarsak çok iyi bir iş çıkardık demektir” ifadelerini kullanmıştı.
Trump’ın basın toplantısında yaptığı bu açıklama ve salgını ilk kez bu kadar ciddiye almış olması kamuoyunda büyük bir huzursuzluk yaratmıştı.
BEYAZ SARAY’IN AÇIKLADIĞI RAKAMLAR KAN DONDURDU
ABD Başkanı Trump’ın açıklamalarının hemen ardından Beyaz Saray bir sağlık rehberi yayımladı. ABD’de ilk koronavirüs vakasının bulunduğu tarihten başlayarak son gün olarak 30 Nisan’ı hedefleyen planda açıklanan muhtemel ölü sayıları adeta kan dondurdu.

2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ ÖLEBİLİR
Açıklanan verilere göre eğer salgın yavaşlatılamaz ise ABD’de 1 buçuk ila 2 milyon 200 arasında kişi hayatını kaybedecek. Eğer önlemler alınıp, kurallar takip edilirse de 100 ila 240 bin kişi hayatını kaybedecek.
Beyaz Saray’ın açıkladığı olası ölüm rakamları korkuttu: 2 milyondan fazla kişi hayatını kaybedebilir
ABD’DE ÖLÜ SAYISI 5 BİNİ AŞTI
ABD’de yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1047 artarak 5 bin 137’ye yükseldi. Ülkede virüsün bulaştığı kişi sayısı son 24 saatte 27 bin 80 artışla 216 bin 722’ye yükseldi.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ