2013-2014 KYK Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Burs ve Kredi sonuçları açıklandı. 2013-2014 Kredi Yurtlar Kurumu Burs ve Kredi başvuru sonuçlarına göre belirlenen ve öğrencilere verilecek olan Burs ve Kredi sonuçları açıklandı. KYK Burs ve Kredi sonuçlarının açıklanacağını daha önceden Twitter’dan duyurmuştu. 15 aralık 2013 tarihinde açıklanan Burs ve Kredi sonuçları kimi öğrencileri sevindirirken, kimi öğrencileride üzdü. Öğrenciler Burs ve Kredi sonuçlarına göre Ocak ayında burslarını almaya başlayacak. Kredi almak istemeyen ve kredi çıkan öğrenciler bu haklarından vazgeçebilecek. KYK kredi ve burs sonuçlarını KYK.gov.tr adresinden öğrenilebilinecek.
KYK Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı
2013-2014 KYK Burs ve Kredi sonuçlarını KYK resmi internet sitesinden öğrenebilirsiniz. Burslar daha çok ihtiyacı olandan daha az ihtiyacı olana doğru sıralama yapılarak ve ailelerinin kişi başına düşen gelirleri hesaplanarak sonuçlandı. Burs alamayanlar ise Kredi almak istediğini belirtmişse kredi alabiliyor. Hem burs hemde kredi çıkmıyor. Eğer öğrenci kredi almak istediğini belirtmişse ve burs çıkmayarak kredi çıkmışsa, öğrenci dilerse krediyide almayabilir. KYK’dan alınan krediler için noterde yapılması gereken işlemlerde bulunuyor. Okulları biten öğrenciler aldıkları kredi bursunu okul bittikten 2 yıl sonra ödemeye başlayacaklar. Taksitler halinde alınan kredi 1 yılda taksitler halinde geri ödenecek.
kyk-burs-ve-kredi-sonuclari-aciklandi
KYK Bursları Ne Zaman Verilmeye Başlıyor?
1 Ocak 2014 tarihinde öğrencilere dağıtılmaya başlayacak olan burs ve kredi için öğrenciler öğrenim gördükleri süre boyunca yaz ayları dahil olmak üzere burs ve kredi almaya devam edecek. KYK Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında da kredi ve burs ödemelerini yapmaktadır. Ayrıca kredi ve burslar yılbaşından itibaren zamlanacak ve zamlı olarak ödenmeye başlanacak. Kredi ve burs alan öğrenciler ayrıca Üniversiteleri tarafından bilgilendirilecek. Öğrenciler KYK’dan alacakları burs ve Kredileri her ayın 7’sinde Ziraat bankası hesabına yatırılarak ödemelerini alacaklar.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ