2013 Burs Zammı Ne Kadar?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Öğrenciler için hayati önem taşıyan burslar 2013 yılında zamlanacak. Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından müjde şeklinde haber verilen burs zamları ise bursların yeni fiyatı 280 TL olarak açıklandı. Burslar öğrenciler okula başladıktan sonra belli kriterlere göre en çok ihtiyacı olanlara çıkıyor. İhtiyacı olan ve burs almaya hak kazanamayanlara ise kredi veriliyor. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından verilen kredi ve burslara zam yapıldı. 280 TL olan burslara 200 TL olan beslenme yardımıda eklendi
2013 Burs Zamları Ne Kadar?
Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan zamlarda beslenme zammı herkesi şaşırttı. Çünkü, beslenme zammı çok az öğrencinin yararlandığı bir burs olup, birçok kişinin bu burstan haberdar bile olmadığı bilinmektedir. Öğrencilere müjde veren başbakana öğrenciler sosyal medyada tepki yağdırdı. Özellikle KYK kredisi alanlar “Nasıl olsa geri ödeyeceğiz. Zam yapılsa ne olur!” gibi yorumlarla tepkilerini gösterdi. KYK’dan geri ödenmeyen yani burs alanlar ise diğer öğrencilere göre daha fazla mutlu. Ancak, onlarda öğrenciliğin geçim sıkıntısı içinde geçtiğinden şikayetçi. Asgari ücret alanlar ise beslenme ve burs ücretinin 480 tl yaptığını ve bu paranın biraz daha fazlasıyla ev geçindirdiklerini söylemekteler.
Zamlı Burslar Ne Zaman Ödenecek?
Sonuç olarak 2013 yılında öğrenci burslarına yapılan zamla birlikte Kredi Yurtlar Kurumu’nda burs alan öğrenciler 280 TL ve Kredi alacak öğrenciler 280 TL ve beslenme yardımı alan öğrencilerde 2013 yılında aylık 200 TL almış olacak. 2013 burs zamları sonucunda burslar 1 ocak 2013 tarihinden itibaren zamlı olarak ödenmeye başlayacak.
KYK Kredisi Ne Zaman Geri Ödenir?
KYK’dan burs alamayan ve öğrenim kredisi yada katkı kredisi alan öğrenciler okul süresi bittikten sonra 2 yıl dilerse daha erkende olabilir 2 yıl sonra ödemeye başlayacak. Taksitler hemen hemen öğrencinin ödeme aldığı tutar civarında olmakla birlikte 2 yılda aylık taksitler halinde ödeniyor. Kredi borcunu ödeyen öğrenciler yeni öğrencilere finansman sağlamışda oluyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ