2013 LYS Birincileri Belli Oldu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

lys-birincileriLYS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından LYS Sınavında birinci olan adaylarda belli oldu. Birçok öğrenci sınav sonuçlarının erken öğrenmenin heyecanı yaşarken, derece yapan öğrencilerde büyük mutluluk yaşadı. LYS sınavından birinci olan adaylar Lisans yerleştirme sınavı sonrasında kendi bölümlerinde aldıkları puanlarla mutlu oldu. Bu adayların istedikleri okulların istedikleri bölümlerde okuması garanti gibi görünüyor. Ayrıca burslu olan birçok üniversitenin bölümlerinide tercih edebilen adaylar için kendi üniversitesinde başarılı öğrenciler görmek isteyen üniversiteler öğrenci kapma yarışına girdi bile.
LYS Birincileri Olan Adayların Tercihleri
Binlerce öğrencinin merakla beklediği LYS sınavı belli oldu. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla gurur yaşayan ve derece alan adaylar şu şekilde oldu. İzmir Fen Lisesi’nden Fatih Aslan MF-1 puan türünden birinci oldu. Özel Adana Final Anadolu Lisesi’nden Mehmet Burak Kaya MF-4 puan türünden birinci olarak tam puan aldı.İzmir Fen Lisesi’nden Mert Mestanoğlu 500’er tam puan alarak MF-2 ve MF-3 puan türlerinden birinciliği aldı.
LYS’de Kimler Birinci Oldu
İstanbul Galatasaray Lisesi’nden Mustafa Miktad Yıldırım, Türkçe Matematik 1, 2 ve 3 puan türünde yani TM-1 TM-2 ve TM-2 puan türünde birinci oldu. Özel Aziziye Lisesi’nden Ahmet Koçak TS-1, TS-2 puan türlerinde birinci sırayı yer aldı. İstanbul Galatasaray Lisesi’nden Efe Yasin Akman, DİL-1, DİL-2, DİL-3 puan türlerinde birinci oldu. İstanbul Lisesi’nden Çağrı Karabacak DİL-1 puan türünde, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde okuyan Aslı Aktakke DİL-1 puan türünde, İstanbul Lisesi’nden Hümeyra Çolak DİL-2, DİL-3 puan türlerinde, Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nden Oğuzhan Özer, yine DİL-2, DİL-3 puan türlerinde 500’er tam puan alarak LYS sınavında birinci olan adaylar arasında yer aldı. Lisans yerleştirme sınavından birinci olan tüm adaylar dilediği üniversiteyi gitme ve yazdığı ilk tercihin gelmesi garanti. LYS birincileri kısaca bu şekilde LYS sınavından iyi bir puan alarak ilk 100’e giren adaylarında ilk tercihinin gelmesi yüksek ihtimal.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ