LYS Sonuçları Öğrenme

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2013-lys-sinav-sonuclari-aciklandiÖğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Lise Yerleştirme Sınavı LYS açıklandı. Mezun olan öğrenciler diplomalarını alarak artık yeni bir okula yani üniversiteye girmek için seçim yapabilecek. LYS sınav sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesinden öğrenebilirsiniz.
2013 LYS Sonuçları Açıklandı
LYS Sınav sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM LYS Sonucu Öğren sonuc.osym.gov.tr ÖSYM başkanı Ali Demir yaptığı basın toplantısı toplantısında LYS Sonuçlarının açıklandığını ve adayların ÖSYM internet sitesinden T.C. Kimlik yada YU Numarası ve aday şifresiyle birlikte öğrenebileceğini açıkladı. ÖSYM son zamanlarda sınav sonuçlarını hızlı açıklamasıyla gündeme gelmeye başladı. Özellikle YGS sınavını 8 gün sonra açıklayarak bu konuda rekora imza atan ÖSYM şimdide LYS sınavını 1 haftada açıkladı. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan sınavı bu hafta başında açıklayan LYS sonuçları ÖSYM başkanı Ali Demir tarafından Ankara Rixos Otel’de açıklandı.
LYS Sonuç Öğrenme – Kılavuz ve Seçim Yapma
ÖSYM geçtiğimiz yıllarda yaptığı sınavları en az 1 ay sonra açıklıyor. Öğrenciler bu konuda büyük heyecan ve telaş yaşıyordu. Ancak, artık ÖSYM yeni sistemi ve düzeni sayesinde sınavlar 1 hafta gibi sürelerde açıklanmaya başladı. LYS sınavıda hızlı açıklandı. Ancak, öğrenciler ilk saatlerde yoğunluk nedeniyle sisteme girişte sorun yaşadı. Ancak, şu anda LYS sınavları kolayca öğrenilebiliyor. Bu konuyuda tam olarak atlatması durumunda ÖSYM bu yıl büyük işler başarmış olacak. LYS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından artık öğrencileri kılavuza göre okul seçme ve seçim listesi yapma telaşı sardı. Öğrenciler seçtikleri okula göre kazanıp kazanmayacakları diğer kişilerinde tercihlerine göre belli olacak.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ