2014 Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2014 yılında asgari ücretin ne kadar zamlanacağı belirlendi. Asgari ücret brüt olarak 1.020 TL idi. Yeni zamla birlikte 2014 yarihinden itibaren 1.050 TL olacak. Ocak ayından itibaren zamlı olarak ödenecek asgari ücret için bu tutarlar brüt tutarlardır. Yeni yılda yapılacak zam resmi gazetede yayımlandı. Asgari Ücrete yüzde 3 oranında Ocak ayında ve yüzde 3 oranında ise temmuz ayında olmak üzere yılda 2 kez zam yapılacak.
Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?
SSK Ve Bağkur emekli aylıklarının devredilenler için yüzde 3 oranına yakın bir zamla arttırılarak ocak ayından itibaren verileceği belirtildi. Asgari ücrette 16 yaşın üzerindeki işçiler için 1.050 TL, 16 yaşın altındaki asgari ücretliler ise 902 TL olarak Ocak 2014 ‘ten itibaren maaşlarını zamlı alabilecek. Asgari ücrete böylelikle 2014 yılı içerisinde ocak ayında yüzde 3 ve haziran ayında yüzde 3 olmak üzere toplam yüzde 6 oranında zam yapılacak.
2014-asgari-ucret-zammi-ne-kadar
Asgari Ücretle Çalışandan Vergi Alınmayacak
Geçtiğimiz günlerde Asgari ücretten alınan vergilerin iptal edilebileceği ve bundan sonra asgari ücretle çalışanlardan vergi alınmayacağı konusu gündeme gelmişti. Başbakan’ında bu uygulamayı desteklemesiyle asgari ücretten vergi alınmaması için çalışmaların başladığı bildirildi. Kanunlaşması durumunda asgari ücretle çalışan işçiler vergi kesintisi olmayacağı için aylık 50 – 60 TL oranında daha fazla maaş alacak.
Asgari Ücret Ne Olacak?
Asgari ücret şu anda net olarak 803 TL olarak belirlendi. Fakat, ocak 2014 te alınacak zamla birlikte 828 TL olması bekleniyor. Vergi kesintisinin alınmaması durumunda ise 880 TL gibi bir ücrete gelmiş olacak. Türkiye 13 milyona yakın çalışan bulunmak birlikte bunlardan 5 milyonu asgari ücrete tabi. Asgari ücretliden vergi alınmaması durumunda büyük yük altına girecek olan devlet bu uygulamayı kabul eder mi bilinmez.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ