2014 Dünya Kupasını Kim Kazandı? Almanya mı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2014 Dünya kupasında heyecan dün akşam sonra erdi. Almanya Arjantin final karşılaşmasında Almanya uzatma dakikalarında bulduğu golle 2014 Dünya kupasının sahibi oldu. 2014 Dünya kupası favorilerinden Brezilya’yı 7-1 mağlup eden Almanya ve Hollanda karşısında penaltı atışlarında 4-2 galip gelen Arjantin finale kalan 2 takım oldu. Almanya ve Arjantin arasında yapılan final mücadelesi büyük heyecan yarattı. İlk yarısı berabere biten karşılaşmanın 2. yarısında da gol olmayınca maç uzatmalara gitti.

2014 Dünya Kupasını Kim Kazandı?

Keyifli geçen 90 dakikada tüm dünyanın gözleri üzerinde olan Almanya ve Arjantin arasındaki mücadelede ilk yarıda Arjantin ve Almanya için karşılıklı ataklar söz konusu olurken, Almanya azda olsa daha iyi oynayan taraftı. Fakat 2 takımda ilk yarıyı golsüz eşitlikle tamamladı. Maçın 2. yarısı oldukça heyecanlı geçti. Çünkü takımlardan birinin gol bulması durumunda kupa o takım olabilirdi. Ancak 2. yarıda da karşılıklı ataklardan sonuç çıkmadı. Maç uzatma dakikalarına kadar devam etti. 15 dakikadan 2 yarı şeklinde oynanan uzatmalar için futbolcular dinlendi. Uzatma dakikalarının ilk yarısında Almanya Arjantin maçının skoru değişmedi. 2. Yarıda ise 113. dakikada Almanya aradığı gole ulaştı. Almanya’da Schürrle ortayı yaptı ve oyuna sonradan dahil olan Götze golü atmayı başardı.
2014-dunya-sampiyonu-kim-oldu-almanya

Mesut Özil Formasını Kime Verdi?

Almanya milli takımında başarılı işler çıkaran MEsut Özil’de ödül alan oyuncular arasında yer aldı. UEFA Başkanı Michael Platini’ye formasını hediye eden MEsut Özil’in sevinci görülmeye değerdi. Almanya milli takımı 2014 yılında Dünya kupası adına önemli bir başarı elde ederek bu yıl kupayı kaldıran takım oldu. Almanya milli takımı 2014 Dünya kupasının sahibi oldu. 2014 Dünya kupası şampiyonu Almanya oldu.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ