Enflasyon Oranı ve Ek Zam Müjdesi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Çalışana ek zam yolda. 2013 yılı enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte çalışana ek zam yapılacağı açıklandı. 2013 enflasyonu ise yüzde 7,40 olarak belirlendi. Tüfe ve Üfe oranlarının artması enflasyonuda yüksek çıkarttı. 2013 yılı enflasyonunun fazla gelmesi hem çalışana hemde emekliye yarayarak. Çalışan ve emekli ek zam alacak.
Enflasyon Nedeniyle Ek Zam Geliyor
2013 yılı için enflasyon beklenenin üzerinde çıktı. ÜFE oranı yüzde 1’den fazla artış gösterdi. Tüfe oranı ise yüzde 0,45 artınca aralık ayındaki bu oranlar enflasyona yansıdı. 2013 enflasyon oranı yüzde 7,40 olunca, çalışan ve emekliye ek zam yapılacağı açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan araştırmalar ve açıklanan veriler sonrasında 2013 yılı TÜFE oranı toplam yıl bazında 7,40 oldu. ÜFE oranı ise 7 olarak açıklandı. Bu oranlarla birlikte TÜFE oranının beklenenden fazla gelmesi, çalışan ve emekli için zam anlamına geliyor. Tüfe ve Üfe oranı beklenenden biraz fazla gelince çalışan ve emekli için ek zam yapılması gerekiyor.
2013 Yılında En Çok Zamlanan Ürünler
Çok büyük bir zam olmasada, enflasyonun eksik tahmin edilen dilimi için çalışana zam yapılacak. Emeklide aynı zamdan yararlanacak. 2013 yılında en çok zamlanan sebze ise yüzde 35 ile Patlıcan oldu. Yine 2013 yılında fiyatı en fazla düşen sebzede Karnıbahar oldu. Salatalık ve Fasulye ise en fazla yükselen diğer sebze ve meyve ürünleri oldu. LPG fiyatları ve Tüpgaz fiyatlarıda 2013 yılında en fazla zam görenler arasında yer alırken, Pirinç fiyatları ve Kargo ücretleride 2013 yılında beklenmedik şekilde zamlanan tüketici ürünleri arasında yer alıyor.
calisana-ek-zam-geliyor
Maaşlara Ne Kadar Ek Zam Yapılacak?
Çalışan, Memur ve Tüm emeklilere enflasyon oranının temmuz ve aralık ayındaki fazla çıkan yüzde 0,25 lik oranı için ek zam yapılacak. 2 bin TL maaş alan bir kişiye 5 TL ek zam yapılmış olacak. Böylelikle 2014 yılında memur ve emeklilere yapılan 125 TL lik net maaş artışına yüzde 0,25 daha eklenmiş olacak. Çalışan ve diğer emeklilere ise yüzde 3’lük maaş artışına ek olarak yüzde 0,25 lik ek zam ile Ocak ayında ek zamlarıyla birlikte maaşlarını alacaklar. Memur emeklileri ise şubat ayında maaş fark ücretleri ve zamlı maaşlarını alacak.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ