Kurban Bayramı Ne Zaman? Kaç Gün Tatil

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2014 yılı Kurban bayramı aylar kala Kurban bayramının ne zaman olduğunu ve tarihini merak edenler için özellikle Kurban bayramına kurbanlık almak isteyen ya da bu konuda parasını hazırlamak isteyenler için önemli olmaktadır. Kurban Bayramı tatili bildiğiniz gibi 4 günlük bir tatil oluyor. Bayramın ilk günlerinde kesilen kurbanlıklar dağıtılarak ibadetler yerine getiriliyor.

2014 Kurban Bayramı Tatil Günleri

Ramazan bayramının ardından 2 ay 3 gün sonra başlayacak olan Kurban Bayramı 4 gün sürecek. Ekim ayında tatillerin sayısıda bir hayli fazla görülüyor. Öncelikle Ağustos ayının son günlerinde yapılacak olan 30 ağustos Zafer Bayramı için Cumartesi günü tatil. 3 Ekim 2014 Cuma günü Kurban Bayramının 1. günü olduğundan yarım gün tatil edilecek. Fakat Kurban bayramının 2. ve 3. günleri olan 4 ekim ve 5 ekim 2014 tarihleri Cumartesi ve Pazar günlerine denk geldiğinden tatil severler için üzücü olabilir. 6 ekim Pazartesi ve 7 ekim Salı günleri Bayramın 3. ve 4. günleride resmi tatil olacak.
2014-kurban-bayrami-ne-zaman-tatil-gunleri

2014 Kurban Bayramı Ne Zaman?

Müslümanlar ve İslamiyet için en mübaret bayramlardan biri olan Kurban Bayramı bu yıl 4 ekim 2014 cumartesi gününe denk gelmektedir. Zafer bayramından 4 gün sonra başlayacak olan Kurban Bayramı tatilinin ardından Cumhuriyet Bayramı 1,5 gün olmak üzere 28 ekim, 29 ekim salı ve çarşamba günleride tatil olacak.
Kurban Bayramı Günleri Liste Halinde
3 Ekim Cuma Kurban Bayramı Arefe Günü
4 Ekim Cumartesi Kurban Bayramının ilk günü
5 Ekim Pazar Kurban Bayramının 2. günü
6 Ekim Pazartesi Kurban Bayramının 3. günü
7 Ekim Salı Kurban Bayramının 4. günü

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ