2014 KYK Burs Fiyatları Ne Kadar

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Burs ve Kredi tutarları zamlandı. Geçtiğimiz gün 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı için Burs ve Kredi başvurusu yapan adaylardan hangi öğrencilere Burs ve Kredi çıktığı açıklanmıştı. Burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilerin en çok merak ettiği soru ise Burs tutarının ne kadar olacağıydı. Üniversite öğrencileri KYK Burs ve Kredi başvuru sonuçlarını KYK resmi internet sitesinden öğrenebiliyor. Burs ve Kredi fiyatlarını ise haberimizin devamında öğrenebilirsiniz.
2014 KYK Burs Fiyatları
KYK Burs ve Kredi tutarları 1 ocak 2014 tarihinden itibaren verilmeye başlayacak. Öğrencilerin geçtiğimiz yıl aldıkları burs fiyatı aylık 280 TL idi. Buna KYK kredileride dahil. Bu yıl yapılan zamlarla birlikte Ocak ayından itibaren Burs ve Kredi tutarları 280 TL den 300 TL ye çıkarıldı. Yapılacak zamlarla birlikte Lisans öğrencileride 560 TL burs yerine 600 TL burs alacaklar. Yeni zamlar Doktora öğrencilerinide kapsıyor. Doktora yapan öğrencilerin aldıkları burs 840 TL idi. 1 ocak 2014 tarihinden itibaren bu oran 900 TL olacak. 1 ocak 2014 tarihinden itibaren yurtlara verilen yemek katkı ücretide arttırılıyor. 201 TL olan yemek katkı parası 220 TL olacak.
kyk-burs-fiyatlari-2014
KYK Bursuna Kimler Başvurabilir?
KYK burs ve krediye herkes başvurabilir. Ancak, en şanslılar 1. öğretim öğrencileri, yani gündüz okuyanlardır. 2. öğretim ve özel Üniversiteler yani Vakıf Üniversitelerinin şansı daha az olmakla birlikte, kredi genellikle isteyen her öğrenciye çıkabilmektedir. KYK başvuru sonucu ise öğrencilerinin durumu, ailelerinin kişi başına düşen geliri vb. durumlara göre belirlenmektedir. Burs alan öğrenci aldığı burs ücretini geri ödemezken, kredi bursu okul bittikten 2 yıl sonra taksitler halinde ödenmek zorundadır. Öğrencilerin alacakları burs ve kredi tutarları aynı olmaktadır. 2014 Ocak ayı itibariyle KYK Burs ve Kredi tutarları 300 TL olarak belirlenmiştir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ