2014 Mart Ayında Altın Fiyatları Ne Olacak?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Altın fiyatlarının son zamanlarda yapmış olduğu belirsiz iniş çıkışlar yatırımcılarıda şaşırtmaya devam ediyor. Mart ayına girmeden önce 2014 mart ayında altın fiyatlarının ne olacağı konusundaki soru işaretleri bir nebzede olsa gidermek adına altın fiyatlarının önümüzdeki ay ne olacağını inceleyeceğiz. Altın fiyatları konusunda uzman kişilerden yorumlar alacak ve altın fiyatlarının ne olacağına değineceğiz.
Geçmiş Dönem Altın Fiyatları
Altın fiyatlarının gelecekte ne olacağını incelemek için öncelikle geçmiş aylarda altın fiyatları nereden nereye geldi bunu bir hatırlamak lazım. Geçtiğimiz yıl altın fiyatlarındaki düşüş hızla devam etmiş, özellikle FED’in parasal genişlemeyi sonlandıracağı görüşü altın fiyatlarını dibe vurmuştu. Altın fiyatları buna rağmen 1240 ONS fiyatında kalmış ve 1,80 TL olan dolar aylar içinde 2,35 TL ye kadar geldiği için altının gram fiyatı 96 TL yi tekrar bulmuştu. Altın fiyatlarında kısa süreli iniş çıkışlar her zaman yaşanabilmektedir. Bu konuda yanılgıya düşmemek adına yapacağınız hamleleri kesinlikle altın fiyatlarını birkaç gün izleyerek istikrar sağlandıktan sonra yapmalısınız.
2014-mart-ayi-altin-fiyatlari-ne-olacak

Altın Fiyatları Mart Ayında Ne Olacak 2014

Altın fiyatları için bir büyük resim birde küçük resim olarak görmek mümkün. Büyük resimde altın fiyatlarının düşeceğini, küçük resimde ise altın fiyatlarının kısa süreli olarak yükselebileceğini görmek mümkün. Altının ONS fiyatı için tahmin edilen 1000 dolar ONS’un önümüzdeki aylarda yakın olduğu düşünülüyor. Buna sebep olarak ABD’nin parasal genişlemeyi sonlandırması olarak görülüyor. Fakat, parasal genişlemenin azaltılması doların artması anlamına geldiği için ONS fiyatı düşse bile gram fiyatı çokta etkilenmeyecektir. Bugün 2,30 TL olan dolar kuru altının gram fiyatını 93 TL ye taşımıştır. Bu kur fiyatının 2,50 TL ye gelebilme olasılığı ile ONS fiyatının düşme olasılığı aynı görülüyor. FED parasal genişlemeyi tam olarak bitirmeye takın olduğu ay mart ayı olarak görülüyor. Bu yüzden altın fiyatlarının ve hatta dolar fiyatlarının inişli çıkışlı bir döneme gireceğiz günler çok yakın gibi görünüyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ