2014 Memur Maaş Zamları

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2014 Ocak ayından itibaren memur maaşları artacak. Memur maaşlarına sabit 175 TL zam yapılacak. Brüt zam olan 175 TL nin maaşlara yansıması ise 125 TL olacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur maaşlarına yapılacak olan sabit zamma ek olarak enflasyon farkıda verileceğini açıkladı. Yılbaşından itibaren artacak olan memur maaşları oranında memur emeklilerinin aylıklarınada zam yapılacak.
2014 Memur Maaş Zamları
Yeni yılda zamlı maaşlarıyla güne uyanacak olan memurların maaşlarına verilecek olan eşit miktarda maaş artışı, az maaş alan ile çok maaş alan memurlar arasındaki adaletsizliğide giderecek. Tüm kamu çalışanlarının maaşlarına brüt 175 TL net 125 TL maaş artışı yapılacak. Ocak 2014 memur zamları bu şekilde kalmayacak. Birde üzerine enflasyon farkı eklenecek. Yüzde 3 oranında eklenecek olan enflasyon farkı artışının enflasyonun daha fazla olması durumunda üzerine eklenecek.
memur-maas-zam-oranlari-2014
Memur Maaş Zam Oranlasrı
Böylelikle memur maaşlarında en az 160 TL lik bir maaş artışı söz konusu olacak. Emeklilerde de enflasyon farkıyla birlikte en az 150 TL lik zam yapılmış olacak. En düşük memur emeklisi maaşları 1.300 TL olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu borçları, muayene ücretleri ve ilaç katkı paylarıda yine maaştan kesinti yapılarak alınmaya devam edilecek. 2014 yılından itibaren geçerli olması beklenen yeni zamları öncelikle memurlar, bir sonraki ayda emeklilerin maaşlarına yansıması bekleniyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ