Patates Fiyatları Zamlandı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Patates fiyatları artmaya devam edebilir. Yapılan açıklamalara göre patates fiyatlarının bu yıl az ekildiği için artmaya devam edebileceği belirtildi. Tezgahlarda kilosu 3,5 TL den satılmakta olan Patates fiyatları tüketicileri şaşırtmış durumda. Depolarda bulunan patates oranının az olması ve bu yıl ki mahsülünde az çıkması patates fiyatlarını yükselmesinde en büyük neden olduğu açıklandı.
2014 Patates Fiyatları Ne Olacak?
Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığı tarafından yapılan araştırmalar sonucunda patatesin depolarda 4 milyon ton olduğu ve fiyatların bir haftaya kadar değişebileceğini açıkladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığı Nevşehir depolarında başlattığı inceleme sonrasında patates fiyatlarının düşeceğini belirtti. Fakat, pazar ve halde patates fiyatları artmaya devam ediyor. Kilosu 3,5 TL den başlayan patates fiyatları için Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığı ülke genelinde patates sıkıntısı yaşanmadığını açıkladı. Fiyatların ise önümüzdeki hafta düşüşe geçeceğini bildirdi.
2014-patates-fiyatlari-ne-kadar
2014 Patates Fiyatları Neden Zamlandı?
Depolarda bulunan patates stokunun az olması ve 2013-2014 patates üretiminin az olduğunun ve bunun patates fiyatlarını arttırdığı söyleniyor. Patates fiyatlarının neredeyse muz fiyatlarına yaklaşması tüketiciyi telaşlandırıyor. Satıcı ise fiyatların yükselmeden tüketicilerin stok yapmasını öneriyor. Patates fiyatları konusunda toptancılar ve halde bulunanlar fiyatların artma nedenlerini belirtirken, pazarcılar ise fiyatların dahada artacağını söyleyerek tüketicileri endişelendirmeye çalıştığı iddia ediliyor. En ucuz tüketim araçlarından biri olan patates için söylentiler bir kenara dursun, patates fiyatlarının neden zamlandığıyla ilgili açıklamaların doğru olmadığıda iddialar arasında yer alıyor.
Patates Fiyatlarının Artması Tamamen Suni
Konuyla ilgili yapılan araştırmalar patates fiyatlarının geçtiğimiz yıla göre çok çok fazla artmasının ve bir anda bu kadar yükselmesinin tamamen suni olduğu söyleniyor. Uzmanlar patatesle ilgili herhangi bir stok sorununun olmadığı ve 1,5 TL civarında satılması gereken patatesin 3,5 TL ye yükselmesinin anlamsız olduğunu belirtiyor. Patates stoklarını araştıran Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıda aynı görüşte birleşiyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ