2014 Sebze Meyve Fiyatları

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2014 yılında birçok alanda zam yapılan Türkiye’de sebze ve meyve fiyatlarıda yükseldi. Birçok sebze ürününün fiyatları neredeyse ikiye katlanırken, aynı oranda meyve fiyatlarında da artış meydana geldi. Pazarcılar ise fiyatların soğuk nedeniyle arttığını belirtti. Birçok pazarcı ise sattıkları sebze ve meyve fiyatlarını yazmadı. Vatandaş ise fiyat etiketlerinin olmama sebebini merak etti. Pazarcılarda fiyatların 2014 yılına girmemizle birlikte neredeyse 2 kat arttığını bu nedenle fiyatları yazmadıklarını açıkladı.

2014 Sebze Fiyatları

Kabak Fiyatları 2 TL den 2,5 TL
Patates Fiyatları 2 TL den 2,5 TL
Fasulye Fiyatları 4 TL den 7 TL
Patlıcan 4 TL den 4,5 TL
Lahana Fiyatları 1 TL den 1,5 TL
Domates Fiyatları 2,5 TL den 3 TL
Karnabahar Fiyatları 2 TL den 2,5 TL
Havuç Fiyatları 1,5 TL den 2 TL
Sivri Biber Fiyatı : 3 TL den 4,5 TL
Marul Fiyatları 1 TL den 1,5 TL
Sebze Meyve Fiyatları Neden Arttı?
Yılbaşından önce yaşanan soğuk nedeniyle haldeki ürünlerin azaldığı bu yüzden fiyatların 4 gün içerisinde bu şekidle artış gösterdiği belirtildi. Sebze fiyatlarına ek olarak meyve fiyatlarında da yüzde 20 oranında bir artış meydana geldi. Elma, Mandalina, Portakal fiyatları artarken, muz fiyatı sabit kalan meyveler arasında yer aldı.
sebze-meyve-fiyatlari-zamlandi-2014
Soğuk Havalar Sera Üretimini Etkiledi
Tere, Roka ve Marul fiyatları ise soğuktan pek fazla etkilenmedi. Sera üretiminin etkilenmesiyle birlikte soğuk havaların etkili olması fiyatları arttırdı. Vatandaşın en az 1 ay kadar bu fiyatlara katlanması gerektiği belirtildi. Şubat ayının son haftasına kadar toprağın canlanması ve soğuk havanın kırılmasıyla birlikte tekrar sebze meyve fiyatlarının düşeceği açıklandı. Fiyatların artması pazarcılarıda dertlendirsede, vatandaş yüksek fiyatlara rağmen talebi düşürmüş değil. Özellikle fiyatları 2 kat zamlanan sebzelerde herhangi bir talep azalması olmadı. Halde azalan ürünlerde talep azalması olmaması sebze fiyatlarını dahada arttırabilir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ