2014 Yılı Nasıl Geçecek?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2013 yılını geride bıraktıktan sonra merak edilen ise 2014 yılının nasıl geçeceği? konusu oldu. Özellikle 2013 yılının bazı açılardan kötü geçmesi 2014 yılının nasıl geçeceği konusunda endişeler ve umutları beraberinde getiriyor. Dünya olarak, Türkiye olarak, millet olarak ve kişisel olarak 2014 yılının neler getireceği konusuna değinmeden, önce 2013 yılında neler yaşadığımızı hatırlayalım ve sonrasında yeni yılda bizi neler bekliyor inceleyelim.
2013 Yılında Neler Yaşandı?
2013 yılı Dünyada ekonomik açıdan sorunlar yılı oldu. ABD ekonomisinde yaşanan krizin ardından parasal genişlemeci politikayla yükselen gelişmekte olan ülke ekonomileri FED’in parasal genişlemeyi azaltma ihtimali Dolar ve Euro’nun rekorlar kırmasını Borsa ve altında ise rekor düşüşler yaşanmasına neden oldu. Faiz oranları ise yüzde 10’lara kadar yükseldi. Avrupa’nın birçok ülkesinde ise ekonomik krizler devam etti. Birçok Avrupa ülkesinde işsizlik oranı arttı. Kısacası 2013 ekonomik açıdan genel anlamda kötü geçti. Hem dünya ülkeleri hemde Türkiye açısından ekonomik sıkıntılar yaşanan 2013 yılındaki bu sorunların 2014 yılında devam etme ihtimalide var.
2013 Yılında Ölen Ünlüler
2013 yılında birçok ünlü isim hayatını kaybetti. 2013 yılında hayatını kaybeden ünlüler bazıları ve en çok bilinenler isimler ise sırasıyla Mehmet Ali Birand, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Osman Gidişoğlu, Tekin Akmansoy, Müslüm Gürses, Dinçer Çekmez, Metin Serezli, Yaşar Güner, Nazmiye Demirel, Selçuk Yula, Tuncel Kurtiz, Tomris Oğuzalp, Savaş Ay, Nejat Uygur, Zafer Önen, Nelson Mandela, Adnan Şenses gibi ünlü isimler 2013 yılında hayatını kaybetti. Bunların yanı sıra birçok ünlü isim daha 2013 yılında vefat etti. Bu yüzden 2013 yılı sevilen ünlü isimler açısından pekte iyi geçmedi.
2014-yilinda-neler-olacak
2013 Yılı Türkiye’de Yaşananlar
2013 yılında Gezi Parkı olayı göze çarpan ilk olaylar arasında yer alıyor. Mayıs ayının son günlerinde başlayan Gezi Parkı olayları Haziran ayı boyunca devam etti. Gezi Parkı olayları sırasında birçok kişi yaralandı. Aynı zamanda birçok dükkan harap olurken, borsada başlayan düşüş ve faizde meydana gelen yükselişler ülke ekonomisine zarar verdi. 2013 yılında Ak Partide birçok parti üyesi istifa etti. Hakan Şükür AKP’den ayrıldı. Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim’in Galatasaray’dan hak etmediği şekilde gönderilmesi ve Galatasaray’ın Juventus’la oynadığı Şampiyonlar Liginin son karşılaşması kar nedeniyle birgün ertelendi. Sonrasında ise bir üst tura yükselmeyi başaran Galatasaray 2013 yılında ligde Mancini yönetiminde çok fazla varlık gösteremedi. 2013 yılında Acun Ilıcalı’nın TV8 kanalını satın alması en çok konuşulan konulardan biri oldu. Yine 2013 yılında Askerlik süresi 15 aydan 12 aya düşürüldü.

2014 Yılında Neler Olacak?

2014 yılında ekonomik açıdan Türkiye için çok iç açıcı bir yıl beklenmiyor. FED’in parasal genişlemeyi 2014 yılı içerisinde azaltarak bitireceğini açıklaması, altın fiyatlarının düşmesi, Dolar’ın yükselmesi, Euro’nun yükselmesi ve TL’nin değer kaybetmesi bekleniyor. Faizlerin ise yine yükselmeye devam etmesi bekleniyor. Doların yükselmesiyle birlikte 2014 yılının zam yılı olacağı ve gıdadan giyime kadar birçok sektörde yüzde 30’lara varan zamlar yapılacağı ve Türk halkını bu konuda zorlu bir yılın daha beklediğini söylemek mümkün.
2014 yılında siyasal açıdan Türkiye’yi genel seçim telaşı saracak. Mart ayının son haftasında yapılacak genel seçim sonrasında ülkenin siyasal açıdan ne yöne gideceği belirlenecek. Bu yüzden seçime kadar yine ülke olarak zor ve vatandaşlarımızı üzecek gelişmeler yaşanabilir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ