Zam Yılı Olacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Dolar ve Euro fiyatlarının artması 2014 yılına zamla girmemize neden olacak. Uzmanlar 2014 yılının zam yılı olacağını açıkladı. Zam yapılacak sektörler arasında otomotiv, gayrimenkul, elektronik ve diğer sektörler yer aldı. Özellikle İthal edilen mallarda dolar ve euro kuru oldukça önemli bir etkendi. Doların son aylar 1,80 TL den 2,17 TL ye kadar yükselmesi, Euro’nun 3 TL ye kadar gelmesi birçok sektörde zam yapılmasına neden olacak.
2014 Yılında Zam Yapılacak Sektörler
2014 yılına girmemize günler kala ekonomide yaşanan gelişmeler yeni yıla birçok dalda zamlarla girmemize neden olacak. Euro ve Dolar fiyatlarının bir hayli artması ve ilerleyen aylarda dahada artabileceğinin sinyallerini vermesi, 2014 yılında beklenen zamların dahada fazla olmasına sebep olacak gibi görünüyor. Uzmanlar otomobil satışlarının yüzde 10 zamlı, ev satışlarınında yüzde 15’e kadar zamlı olabileceğini belirtti. Zamlar sadece otomotiv ve gayrimenkul satışlarını kapsamıyor. Aynı zamanda perakende ve elektronik sektöründe de büyük zamlar bekleniyor.
2014-zam-yili-olacak
2014 Zam Yılı Olacak
2014 yılında yapılacak zamlara başta otomotiv ve gayrimenkul sektörleri olmak üzere elektronik ve perakende sektörüde eklenecek. Özellikle dolar ile satılan bilişim ürünlerinde 2014 yılında büyük artışlar bekleniyor. Yüzde 20’ye varan zamların söz konusu olabileceği ve bu zamları bazı firmaların azar azar aylara yayarak yapabileceği belirtiliyor. Otomobil sektöründe yapılacak zammın ocak ayında yüzde 5 ve şubat ayında yüzde 10 şeklinde olabileceği belirtildi.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ