2020 Yaz Olimpiyatlarını Kim Kazandı – Hangi Ülke

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

2020-yaz-olimpiyatlari-kim-kazandiOlimpiyatları kim kazanacak? 2020 yaz olimpiyatlarını Türkiye mi? Madrid mi? Tokyo mu? kazanacak. İstanbul ve Madrid arasında yapılan yarı final oylamasını Türkiye kazandı. Türkiye MAdrid’i eleyerek Tokyo ile finale kaldı. Daha önceden Olimpiyatlara ev sahipliği yapan şehirlerden olan Madrid ve Tokyo Türkiye’ye oranla daha az şanslı görünüyor. Çünkü, Olimpiyat oyunları için sürekli yeni şehirler aranıyor. İstanbul’da bu şehirlerden biri olabilecek düzeyde. Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan ve Müslüman ülke şehri olan İstanbul daha önceden Olimpiyatlara ev sahipliği yapmadığı için favori olarak gösteriliyor. Fakat, yinede 2020 Yaz Olimpiyatları için saat 23:00’da başlayacak olan Tokyo şehri ve İstanbul şehri arasında yapılacak oylama sonucu belirleyecek.

2020 Yaz Olimpiyatlarını Kim Kazandı?

Türkiye Madrid arasında yapılan yarı final oylamasında 49-45 şeklinde sonuçlanan oylamada İstanbul 4 oy farkla kazandı. Aradaki farkın az olması Tokyo ile yapılacak mücadelenin zorlu olacağını gösteriyor. 2020 Yaz Olimpiyatları sonucuna göre finalde yarışan Tokyo ve İstanbul arasında oylanan oylama sonucuna göre Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatlarını kazandı. 2020 Yaz Olimpiyatlarını kazanan şehir Tokyo oldu. Arjantin’de yapılan oylama sonucunda yaklaşık 100 oy kullanıldı. Oylama sonucunda 2020 yılında yapılacak olan Olimpiyat oyunları Tokyo’da olacak.
2020 Yaz Olimpiyatları İstanbul’da Yapılacak
2020 Yaz Olimpiyatları hangi ülkede yapılacak yada hangi şehirde olacak şeklinde sorular gelebilmektedir. 2020 Yaz Olimpiyatları Tokyo ve İstanbul arasında yapılan Final oylaması sonucunda Tokyo’da yapılacak. 2020 için hazırlıklar 7 yıl boyunca devam edecek. Tokyo daha önceden Olimpiyatlara ev sahipliği yaptığı için hazırlanmakta pekte zorlanmayacaktır. İstanbul ve Türkiye Olimpiyatları malesef kazanamadı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ