30 Haziran 2012 Ehliyet Sınav Sonuçları

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Ehliyet almak isteyen birçok kişi 30 haziran 2012 cumartesi günü yapılacak olan sınavı bekliyordu. Sınav tarihi aylar öncesinden belliydi. 30 Temmuz cumartesi günü ehliyet sınavı yapıldı. Ancak sınav soruları ve cevapları ilk kez bu kadar geç açıklandı. Kitacıklar sınav tarihinden 4 gün sonra verildi ve dileyen kişilerin meb.gov.tr adersinden kitapçıkları indirerek aldıkları puanları hesaplama şanslarıda var.
Sınav soruları her zaman ki gibi normal seviyede ve eşit zorluklarda yapıldı. Bazı adaylar önceki dönemlerde kalan ve tekrar sınava giren adaylar olsada onlar içinde zorluk derecesi aynı oldu. Ehliyet almak isteyen adayların 3 derstende en az 70 puan alması gerekiyor. Herhangi bir dersten kalan adaylar ise kaldıkları derslerden bir sonraki dönem için harç ücreti yatırarak ehliyet almak için sadece kaldıkları ders için sınava girebilirler. Sınav sorularının yanlış olduğunu düşünen adaylar ise 15 güne kadar başvurarak soruların tekrar denetlenmesini isteyebilir.
Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandığında burdan  ilan edilecektir.
2012 yılı boyunca sınavlar ilk olarak 11 şubat 2012 tarihinde yapıldı. Ardından bir sonraki ehliyet alma dönemi olan 14 nisan 2012 tarihi ve en son yapılan 30 haziran 2012 sınavı oldu. 1 eylül, 20 ekim ve 15 aralık 2012 tarihlerinde yapılacak ehliyet sınavları içinde hazırlanabilir ve şimdiden kaydınızı yaptırabilirsiniz.

30 haziran 2012 sınavı bitti. Ancak merak konusu olan sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ve ehliyet sınav sonuçlarının nasıl öğrenileceği oldu. Ehliyet kursunun sınav sonuçlarını sizlere açıklaması gerekmektedir. Bunun için öncelikle ehliyet kurslarına sınav sonuçlarının bildirilmesi gerekir. Buda ancak en az 1 ay sonra mümkün olmaktadır. Eğer kişi direksiyon sınavındanda geçerse, ehliyet almaya hak kazanmakta ve sınav sonuçlarının açıkladığı tarihten itibaren 15 gün ila 1 ay içerisinde ehliyetini alabilmektedir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ