4B Hizmet Dökümü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Serbest çalışanlar ve esnaf, sanatkar gibi kişiler için sigortalılık durumunun sağlanması SGK primleri ödemek için 4B mensubu olarak prim ödenmesi söz konusu olmaktadır. 4B hizmet dökümü alabileceğiniz www.sgkhizmetdokumu.mobi  sitesi üzerinden T.C. kimlik numaranız ve sigorta numaranızla hizmet dökümü alabilirsiniz.
Malulen emeklilik ya da doğum borçlanması gibi konularda da bilgi alabileceğiniz sitede her türlü bilgiye kolay bir şekilde erişmeniz mümkün olmaktadır. Hizmet dökümü ile emekli olmanıza ne kadar süre kaldığını öğrenebilirsiniz.
Prim borçlarınızın ne kadarını ödediğinizi ne kadarını ödeyeceğinizi kısa sürede öğrenebilirsiniz. Bu yüzden en doğru bilgileri edinebilmek için siteyi takip edebilirsiniz.
4B Hizmet Dökümü Nasıl Öğrenilir?
4B hizmet dökümü ile gerekli olan prim ödeme bilgilerinizi ve prim miktarlarınızı e-devlet üzerinden takip edebilirsiniz. E-devlet üzerinden prim ödediğiniz tarihleri ya da prim borçlarınızı öğrenebilirsiniz. Bazı bankalardan da bu tür ödemeler online olarak yapılabilmektedir. Özellikle internet bankacılığı tercih edenler bu tür ödemeleri kolayca yapabilmektedir. 4B hizmet dökümü için gerekli olan e-devlet şifresini alarak kolay bir şekilde prim borçlarınızı öğrenebilirsiniz.

4B Doğum ve Askerlik Borçlanması
4B’li olanlar askerlik borçlanması ve doğum borçlanması konusunda da online olarak işlem yapabilir. Bu yüzden hızlı ve pratik bir biçimde her türlü SGK bilgisine erişebilirsiniz.
Doğum borçlanması ve diğer konularla ilgili bilgi edinmek istediğinizde sitemizden birçok konu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Düzenli bir şekilde ödeme yapabileceğiniz prim borçlarınızla ilgili her zaman internet üzerinden ödemeler yapabilirsiniz. Askerlik borçlanması ve prim ödemeleri nedeniyle her zaman belirli bir süre içinde  primleri geriye dönük olarak ödemek mümkün olmaktadır. Bu yüzden kadınlar doğum borçlanması şeklinde erkekler ise askerlik borçlanması şeklinde primlerini toplu halde ödeyip daha erken emekli olabilirler.
4B Prim Borcu Olanlar Ne Yapabilir?
4B prim borcu olanlar internet üzerinden kolay bir şekilde borçlarını ödeyebilir. Değişik dönemlerde prim borçlarını ödemek isteyenler için aflar çıkmıştır. Bu aflarla faizler silinerek prim borçlarını ödemek mümkün olmuştur. Bunun dışında online olarak her zaman 4B primlerinizi e-devlet ve internet bankacılığı kanallarından ödeyebilirsiniz.
Daha detaylı bilgi için turkiye.gov.tr/4b-odeme-dokumu adresini ziyaret edebilirsiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ