ABD'den Türkiye'yi çok kızdıracak bir hamle daha!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

ABD, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin omurgasını oluşturduğu DSG’ye 200 TIR ağır silah ve zırhlı araç gönderdi.

Sputnik’ten Hikmet Durgun’un haberine göre, ABD bugün, PKK’nın Suriye kolu YPG’nin omurgasını oluşturduğu DSG’ye silah ve araçlardan oluşan 200 TIR’lık bir yardım konvoyu gönderdi.

SİLAHLAR DGS MERKEZLERİNE BIRAKILDI

Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen DSG yetkilisi şunları söyledi:

“ABD, bize ağır silah ve ile zırhlı araçlar ile pikap araçlar gönderdi. Ayrıca, yeni askeri üslerin inşasında kullanılmak üzere beton bloklar da gönderildi. ABD, Deyr er Zor ve Haseke bölgelerinde yeni üsler kuracak. Sevkiyat, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin kontrolündeki Semalka Sınır Kapısı’ndan yapıldı. Oradan da TIR’larla Kobani bölgesindeki DSG merkezlerine bırakıldı. ABD bize yardım etmeye devam edecektir.”

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce birçok kez, “IŞİD’e karşı zafer” açıklamaları yapmış ve Suriye’de bulunan Amerikan askerlerinin hemen hemen tamamını geri çekeceğini ilan etmişti. ABD, YPG ve bağlı örgütlere verdiği desteği ise “IŞİD’e karşı mücadele” olarak gerekçelendiriyordu. IŞİD’in bölgeden çıkarıldığının açıklamasına rağmen, ABD’nin, PKK’nın Suriye kolu YPG’ye mühimmat sevkiyatına devam etmesi kafalarda soru işareti yaratıyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ