Akdeniz Fethiye'de 6.0 Şiddetinde Deprem Oldu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Bugün saat 15:44 civarında Türkiye’nin Akdeniz bölgesi beşik gibi sallandı. Merkez üssü Muğla olan depremin şiddeti 6.0 olarak belirlendi. 10 Haziran 2012 Pazar günü Muğla Ölüdenizde deprem oldu.
Geçtiğimiz günlerde Marmara bölgesi ve İstanbul, Tekirdağ gibi noktalardan hissedilen 5,1 şiddetindeki depremin korkusunu henüz üzerimizden atamamışken 2-3 gün arayla akdeniz bölgesinde yeni bir deprem oldu. 6 şiddetinde depremin ardından 3 ve 4 şiddeti aralığında 10’a yakın arttçı sarsıntı oldu. Akdeniz yaşanan 6.0 şiddetindeki depremde depremin şiddetiyle birlikte kendisini pencere ve balkonda atarak kurtarmaya çalışan birçok yaralı var. Akdenizde yaşanan bu deprem bazı oteriteler tarafından gelecek olan depremin çok daha şiddetli olacağını söylemesi herkesi telaşa sürükledi. Yaklaşık 40 yıldır deprem olmaması ve bu bölgenin artık deprem olmama süresinin bittiği beklenen depremin çok daha büyük olduğu iddia ediliyor.

6.0 şiddetindeki depremde ölen yok. Ancak, depremin korkusuyla pencere ve balkondan atlayan vatandaşlar hastaneye sevk edilirken, ortamda oluşan toz bulutu ve kesilen internet ile elektrik depreme damgasını vuran olaylar arasındaydı. İlerleye günlerde Muğla, Antalya gibi bölgelerde deprem olacak mı? Deprem devam edecek mi? bilinmez ancak, deprem uzmanlarından korkutucu tahminler yapılıyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ