Ali Paşa Pilavı Tarifi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Böyle lezzetli pilav olur mu? demeyin. Ali Paşa Pilavını tattıktan sonra bu soruyu kendinize soracak ve bir pilavın en lezzetli şeklini göreceksiniz. Fotoğrafta Ali Paşa Pilavını gördüğünüz gibi enfes duruyor. Tattığınızda ise çok daha fazla mutlu olacak ve gerçek bir pilavın nasıl yapılması gerektiğini öğreneceksiniz. FirstHaber.net olarak sizlere Ali Paşa Pilavının yapılışı hakkında bilgi vererek bu güzel lezzeti nasıl yapacağını anlatmaktayız.

Ali Paşa Pilavı için Malzemeler

200 gr. kıyma
1 diş sarımsak
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pilavı İçin;
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı Antep fıstığı
1 avuç kuş üzümü
Tuz
Karabiber
Nane

Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır? Hazırlanışı

Soğanı rendeledikten sonra kıyma sarımsak, tuz ve karabiberi yoğurup fındık büyüklüğünde küçük köfteler haline getirin. Hafif yağladığınız tavada köfteleri kızartın.
Ardından üzümleri, ve pirinci yıkayın. Pilav tenceresinde biraz yağ ile fıstıkları kavurun, ardından tereyağını tencereye ekleyip eritin. ardından pirinçleri tencereye ekleyip kavurun, üzerine köfte, üzüm, baharat ve antep fıstığını ekleyip karıştırın. Üzerine suyunu dökün. Pilav suyunu çekince demlendirin ve servise hazır hale getirin. Ali Paşa Pilavı tarifi Modaevde.com tarafından sizler için hazırlanmıştır. Afiyetle yemek nasip olsun.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ