Altın Fiyatları Bayram Sonrası Yükselişte

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Bayram sonrası altın fiyatları yükselişe geçti. 24 ayar altının gram fiyatı 84 TL ye kadar yükseldi. Günü ise 83.75 TL den tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı’da altının gram fiyatı 84 TL oldu. Bayram öncesinde 81 TL ye kadar gerileyen altının gram fiyatı bayramdan sonra yükseliş göstererek 84 TL ye kadar çıktı.
Altın Fiyatları Ne Oldu
Altının ons fiyatı 1,314 dolara kadar geriledi. Ancak, dolar fiyatlarının 1,98 TL olması altının 83,75 TL seviyesinde kalmasını sağladı. Tam altın 538 TL den satılırken, Çeyrek altın 140 TL den işlem gördü. Yarım altın 270 TL satılmaya devam ediyor. 22 ayar altının fiyatı ise 76,75 TL olarak işlem görüyor. Altının önümüzdeki aylarda biraz daha yükselebileceği düşünülürken, FED başkanı Bernanke’nin parasal genişlemeyi azaltma ihtimali bu yükselişi engellemeye devam ediyor.
altin-fiyatlari-bayram-sonrasi-artis-gosterdi
Altın Ne Zaman Yükselişe Geçecek?
Altın fiyatlarının son 1 yıldır düşüşle devam etmesi ABD ekonomi ve Fed politikalarına bağlı olarak gerçekleşti. Ancak, parasal genişlemenin kısa zaman zarfında olması zor görünüyor. Bu nedenle altının ons fiyatı bir süre daha bu fiyatlarda kalacaktır. Parasal genişlemeci politikanın son bulmasıyla birlikte altın fiyatları bir süre düşüş yaşayabilir. Fakat, kısa süre sonra tekrar toparlanacak ve gerçek anlamda yükselişine başlayacaktır. Altın fiyatlarının ne zaman yükseleceğini söylemek zor olsada, 2014 yaz aylarına yakın bir sürede altın fiyatı gerçek anlamdaki yükselişe geçebilir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ