Altın Fiyatları Ne Olacak Ekim

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Altın fiyatları son yıllarda ilginç hareketler sergilemesiyle güvenilir liman olma özelliğini kaybetmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay 95 TL ye kadar gelen altın düşüşünü sürdürerek 83 TL ye kadar geriledi. ABD hükümetinin kepenk kapatması ve sorunların heran herşeye neden olabileceği düşüncesi altın fiyatlarını azda olsa düşüşten korusada, altın için kesin bir yorum yapmak imkansız hale geldi.
Altın Fiyatları Ne Olacak?
Altın fiyatları ekim ayında ne olacak merak konusu. Özellikle ekim ayında altın için Hindistan ve Çin’de evlilik sezonunun son ayı ve bu aylarda altın fiyatları hep yükselmişti. Ancak, altın artık evlilik sezonu dinlemiyor ve adeta borsa gibi sadece dünyadaki gelişmelere orantılı olarak değişim gösteriyor. Altın fiyatlarının dünyadaki gelişmelerden çok Amerikan ekonomisinin durumuna göre değişiklik gösterdiğini söylemek daha doğru olacaktır.
altin-fiyatlari-2013-altin-ne-olacak
Ekim Ayında Altın Ne Olacak?
Amerika yaşanan anlaşmalık bildiğiniz gibi tüm hükümet dairelerinin 2 gündür kapalı olmasına neden oldu. Ekonominin bir türlü iyiye gitmemesi ve parasal genişlemeye devam etmek zorunda kalınması Amerika’yı kara kara düşündürüyor. Ancak, geçtiğimiz aylarda FED başkanı Bernanke’nin heran parasal genişlemeci politakadan geri adım atabileceklerini belirtmiş olması şaşkınlık yaratmış ve piyasaları alt üst etmişti. Amerika ekonomisinin böyle kötü devam ederken, varlık alımlarını azaltmaya başlaması oldukça zor. Böyle birşey olsa bile kısa sürede Amerikan ekonomisi tekrar aynı duruma gelecektir. Parasal genişlemenin bitirilmesi için eknominin kendi kendini devame ettirebilecek duruma gelmesi gerekiyor.

Altın Fiyatları

Altın şu anda gram fiyat olarak 84 TL. Dolar ise 2,02 TL olarak görülüyor. Altının Ons fiyatının yükselmesi için savaş çıkması, ABD ekonomisinde gözle görülür kötüleşmeler yaşanması yada diğer ülkelerde altını olumlu etkileyecek bir hamle olması gerekiyor. Bunun dışında altın fiyatlarının bu durumda düşmeye devam edebileceği ve ONS fiyatı için 1000 dolar onsu görmeden tekrar yükselişe geçmeyeceği düşünülüyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ