Altın Fiyatları Yükseliyor mu? 2014 Temmuz

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Geçtiğimiz haftalarda Gram fiyatında 10 TL üzerinde düşüş yaşanan altının haziran ayındaki çıkışı Temmuz ayında devam ediyor. Altının Ons fiyatı 1333 TL olurken, Gram altın 91 TL ye yaklaştı. Son 6 ayda yüzde 10 oranında değer kazanan altının 91 TL ye yükselmesi gözleri dolar/TL kuruna çevirdi. 2,13 TL olan Doların yükselmeside altının gram fiyatını yükseltebilecek gelişmeler arasında bulunuyor. Altının 91 TL üzerine çıkma ihtimali üzerinde durulurken, altın son 4 ay içerisinde en yüksek seviyesini gördü.
Altın Fiyatları Artmaya Devam Eder mi?
Altının Ons fiyatı 1333 dolar olarak son ayların en yüksek seviyesine geldi. Faiz arttırımı yapması beklneen Fed’in altın fiyatlarının bu yüzden bir yukarı bir aşağı seyirmesine neden olsada, siyasi gelişmeler altın fiyatlarını etkiledi. Amerika Merkez Banası Fed’in kararı 2014 yılında faiz arttırabileceği yönünde olduğu düşünüldüğü altın fiyatlarının dalgalı olarak seyir edebileceği düşünülüyor.
altin-gram-fiyati-temmuz-2014

Altın Fiyatları 2014 Temmuz Ayında Ne Olacak?

FED parasal sıkıştırmaya gitmiyor. Buda altın fiyatlarının düşmesi için baskı oluşturuyor. Altının Ons fiyatının yükselmesi doların yüksek olmasıyla birlikte altının tekrar 91 TL ye kadar yükselmesini sağladı. Güvenilir liman olarak görülen altın son 2 yılda yaptığı iniş çıkışlı seyir nedeniyle güvenilir liman özelliğini kaybediyordu. Son gelişmeler altın fiyatlarını yükselterek altının tekrar ilerleyen haftalarda daha üst seviyelere gelmesi ihtimalini gündeme getirdi. Altın alacaklar için iyi haber olabilir. Fakat altın için ekonomistler halen net bir tahminde bulunamıyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ