Altın Fiyatlarında Düşüş Bekleniyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Altın yatırımcısını yakından ilgilendiren ve altın fiyatlarında düşüşe neden olacak olan senaryonun gerçekleşmesi durumunda yatırımcı yine üzülebilir. Altın fiyatlarının son 1 yıl içerisinde durağan seyretmesi altın fiyatlarında farklı senaryoların ortaya atılmasına neden oluyordu. Altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde bir miktar düşmesi bekleniyor. Bu düşüş yatırımcıda bu kez panik havası yaratabilir ve altın büyük düşüşler tekrarlayabilir.

Altın için Al-Sat Fırsatı

Uzmanlar ise altın için artık al ve bekle yerine al/sat fırsatlarının değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor. Altın fiyatları yükseldiğinde sat, altın fiyatları düştüğünde ise tekrar satın al şeklinde kar elde etmekten bahseden ekonomistler altın fiyatlarının uzun süreli beklemelerde iyi bir kar getireceğine artık inanmıyor. Tabiki alış ve satış işlemleri sırasında da zarar etmemek için büyük dikkat gerekiyor. Altın fiyatları yükseldiğinde ve bir süre o fiyatta kaldığında satış yapılabilir. Düşüş yaşandıktan 1-2 gün bekleyerek düşüşün sabit bir fiyatta kaldığından emin olduktan sonrada altın alış işlemi gerçekleştirilmesi daha sağlıklı olacaktır.
altin-fiyatlarinda-dusus-bekleniyor

Altın Fiyatlarında Düşüş Bekleniyor!

Uzmanlar artık altının güvenli liman rolünde olmadığını belirtiyor. Altını güvenli liman olarak görüp, bu şekilde yatırım yapanları ise zorlu günler beklediği belirtiliyor. Jeopolitik risklerin artması altına olan talepte değişmelere neden olabiliyor. Buda altın fiyatlarının zaman zaman artması, zaman zaman ise sabit kalmasına neden oluyor. Düşüşler ise genellikle global olarak yaşanan gelişmelere göre yatırımcı güveninin azalmasıyla meydana geliyor. Altın fiyatlarının gereken yükselişi yapmaması durumunda ve ufak bir düşüşün yatırımcıyı tedirgin ederek daha büyük düşüşleri tetikleyecek düşüncesi altın fiyatlarının düşebilme olasılığını arttırıyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ