Altın Fiyatlarında Gerileme

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Altın, zayıf dolar ve düşen hisse senedi fiyatlarının metalin alternatif yatırım aracı olarak cazibesini artırmasının etkisi ile son bir haftanınn en hızlı çıkışını gösterdikten sonra, kazancını korudu. İç piyasada ise durum farklı. Altın dolar ile birlike gerilemeye başladı
DIŞ PİYASA
Spot altın, Salı günkü seviyesi olan ons başına 1,193.94 dolardan, bugün Singapur saati ile 12:10’da 1,192.92 dolara geldi. Metal dün yüzde 0.8 ile 4 Mayıs’tan bu yana en hızlı çıkışını gerçekleştirdi. Altın Şanghay’da değer kazandı.
İÇ PİYASA
Altın dış piyasada kazancını korurken, iç piyasada düşmeye devam ediyor. Dün 103 liranın altına inen gram fiyatı bugün 101 liraya kadar geriledi.
altinda-gerileme-dusus
ANALİZ
Küresel hisse senetleri, ABD hisse senetlerindeki düşüşler ile birlikte iki günlük kaybın ardından fazla değişmedi ve Dolar Spot Endeksi aşağı yönde hareket etti. Bu gelişmeler altına yönelik talebi güçlendirdi. Yatırımcılar ayrıca Fed’in faiz artırımının zamanlamasına ilişkin beklentileri de değerlendiriyor. San Francisco Fed Başkanı John Williams, Salı günü yaptığı konuşmada, merkez bankasının faiz artırımının her toplantıda görüşebileceğini kaydetti ve bir sonraki toplantıya doğru bekle-gör modunda olduğunu belirtti.
 
UZMAN GÖRÜŞÜ
Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bugünkü bilgilendirme notunda, “Altının gücü, AVrupa ve ABD’deki hisse senetlerinin zayıf seyrinden ve eurodaki güçlenmeden destek aldı,” dedi.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ