Altın Fiyatlarıyla İlgili Korkutan Tahminler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

altin-fiyatlari-korkutan-tahminlerAltın fiyatlarının 94 TL ye kadar yükselmesinin ardından altın yatırımcısı umutlanmıştı. Altın fiyatlarıyla ilgili korkutan tahminler yapılmaya başlandı bile. Özellikle altının ons fiyatının bugün itibariyle düşmeye devam etmesi ve gram fiyatının 85 TL ye kadar gerilemesi altın fiyatlarıyla ilgili tahminleri düşüş yönünde arttırdı.
Geçen hafta yükselişine devam ederek gram fiyatı 94 TL ye kadar gelen altının düşüşe geçmesi ve bu düşüşün hızla devam etmesi altın yatırımcısını endişelendirdi. Altın fiyatlarıyla ilgili tahmin yürüten Goldman Sachs elinde altın bulunanları adeta altınlarını satmaya yönlendirdi. FED’in parasal genişlemeyi azaltmaya başlayacak olması altın fiyatlarındaki düşüşün devam edeceğinin göstergesi şeklinde yorumuna ons fiyatının 1000 dolara kadar inebileceği tahminini yaptı.
Altın Fiyatları Tahminleri
Goldman Sachs 2014 yılı içerisinde altın fiyatlarının 1.050 dolara düşeceğini zaten tahmin ediyordu. Şimdi bu tahminini 1.000 dolar ons fiyatına kadar çekti. Goldman Sachs Group’un tahminleri altınla ilgili olarak genellikle çoğu zaman tutarlı olmuştur. Bununla birlikte FED’in parasal genişlemeyi azaltma sinyallerinin bile altını düşürmesi parasal genişlemeyi azaltmaya başlayan ABD ile birlikte altın fiyatlarının dahada düşeceğini gösteriyor. Bu yüzden altın yatırımcısı heran dikkatli olmak zorunda.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ