Altın Gram Fiyatı Ne Oldu? Yükseliş Sürecek mi?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

altin-fiyatlari-yukselis-surecek-mi-firsthaberAltın Gram Fiyatı Ne Oldu?
Altın yükselişine devam ediyor. Altın büyük düşüşler yaşadıktan sonra rekor şekilde yükselişe devam ediyor. Ancak, altının bu yükselişine dolarda destek oluyor diyebiliriz. Altının Ons fiyatı geçtiğimiz gün 1400 dolara kadar dayanmıştı. firsthaber.net Dolar ise 2 TL olmuş ve bu sayede altının gram fiyatı 92 TL ye ulaşmıştı. Bugün itibariyle altının Ons fiyatı 1430 dolara kadar yükseldi. Dolar ise 2,05 TL olunca altının gram fiyatı 94 TL oldu.
Altın Fiyatları Önümüzdeki Aylarda Ne Olacak
Altındaki düşüş birçok kişiyi üzmüştü. Ancak, düğün mevsiminde olduğumuz için çiftlere büyük imkanlar sunmuştu. Şimdi ise düşüşlerin son bulacağı bir döneme mi giriyoruz? sorusu akıllara geldi. Bunun üzerine altındaki yükseliş sürecek mi? sorusunu uzmanlara sorduk ve aldığımız yanıtları değerlendirerek altının önümüzdeki aylar ne olacağıyla ilgili izlenimlerimizi sizlere aktarmaya çalışacağız.
Altında Yükseliş Sürecek mi?
Altın fiyatları ABD ekonomisinin kötüye gitmesi ve parasal genişlemeci politika nedeniyle son 4 yılda katlanarak rekor üzerine rekor kırmıştı. Sonrasında ise ABD ekonomisinde görülen iyileşme ve FED başkanının parasal genişlemiyi bitirebileceği söylentileri gelişmekte olan ülkelerin borsaları ile birlikte altın fiyatlarınıda vurmuştu. Altında tekrar yükseliş başlamasının en büyük nedeni olarak FED toplantı tutanakları ve ABD’den gelen yeni verilerin parasal genişleme için erken olduğu düşüncesini yaratmasıdır. Bunun yanı sıra Suriye’ye müdahalenin yapılabileceği ve Mısır’ın karışmasıda azda olsa altın fiyatlarını yükseltmeye yaradı. ABD ekonomisinin iyiye gitmesi ve verilerin iyi gelmesi dolar fiyatlarınıda arttırdığı için dolar 2,05 TL oldu. Buda gram fiyatı oldukça etkiledi. 6 ay önce 1,78 TL olan dolar fiyatı 2,05 TL ye kadar gelince gram fiyatını 77 TL den 94 TL lere kadar getiren etkenlerden biride dolar oldu.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ