Altın Neden Düşüyor?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Altının aralık ayından itibaren düşüş yaşayabileceği tahmininde bulunmuştuk. Fakat, bu düşüş farklı nedenlerle kaynaklanan bir düşüş oluyor. Altın İran’ın nükleer programı ile ilgili yapılacak anlaşmadan olumlu sonuç çıkması ve anlaşmanın sağlanması altın fiyatlarının düşmesini neden oldu. Altın fiyatlarına ek olarak dolarda da yaşanan sert düşüş altının gram fiyatını oldukça fazla etkiledi.
Altın Fiyatları Düşüyor
Haftayı 2,02 TL ile kapatan dolar 1,99 TL ye kadar geriledi. Altının ons fiyatı geçtiğimiz haftayı 1243 dolardan kapatmıştı. Altının ons fiyatı yaşanan bu gelişmenin ardından 1228 dolara kadar geriledi. Hem ons fiyatı hemde dolarda yaşanan düşüşler altının gram fiyatının 79 TL ye kadar gerilemesine neden oldu. Düşüşün halen devam etmesi altın yatırımcısını korkutuyor. Zira altında tedirgin bir hava bulunuyordu. Bu havanın üzerine yaşanan bu düşüş ABD’nin parasal genişlemeci politakayı sonlandırma korkusuyla birleşmesi durumunda altın düşüşün devam etmesi neden olabilir.
altin-fiyatlari-neden-dusuyor
Altın Fiyatları Neden Düşüyor?
FED’in parasal genişlemeyi yavaşlatma kararından önce altının düşmesine neden olan farklı bir olay var. Buda İran ile Birleşmiş Milletler daimi üyesi ülkeler tarafından, İran nükleer programı ve nükleer programla birlikte yapılacak anlaşma şartlarını kabul etmesi altın fiyatlarının düşmesi neden oldu. Sadece altın fiyatlarının değil dolarında düşmesinin nedeni olarak bu gösteriliyor. İran’la ilgili yaşanan olaylar altın fiyatlarının ve doların düşmesine neden oldu. Fakat, bu düşüş kısa sürebileceği gibi korkulanın olması durumunda altın fiyatlarında düşüş devam edebilir. Özellikle son dönemde FED parasal genişlemeyi azaltır korkusuyla düşme beklentisinde olan Altın için bu olay bir bahane olabilir. Özellikle altından kaçmak isteyen yatırımcının altınını bozdurması durumunda altın fiyatları düşebilir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ