Andımız Neden ve Ne Zaman Kaldırılacak?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Demokratikleşme paketiyle birlikte kaldırılacak olan andımızın kaldırılmasına birçok kişi tarafından eleştiri alırken andımız neden ve ne zaman kaldırılacak sorusu büyük önem kazandı. Andımızın kaldırılma sebebi olarak yıllardır süren militarist çağrışımların azalması ve ilkokul öğrencilerinin bu yükü omuzlarından alınması olarak belirtildi. Pakette yer alan diğer değişimlerden ziyade andımızın kaldırılması en çok tepki çeken değişim oldu.
Andımız Neden Kaldırıldı?
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Andımızın kaldırılmasıyla ilgili açıklamasında, “Hem içerik olarak hemde uygulama biçimi olarak çok eleştirilmekte olan ve artık militarist çağrışımları ile bilinmekte olan çocuklarımızı rahatlatmayı amaçlıyoruz.” diyerek Andımızın neden kaldırıldığını açıkladı. Andımız kaldırılmasına tepki gösterenler ise Andımız sayesinde Türk özüne sahip olan çocuklarımızın ilkokulda ülkesine karşı sadık olmayı öğrendiğini dile getirirken, savunanlar ise bu uygulamanın hergün okutulması ve öğrencilerin bekletilmesini doğru bulmayarak savunuyor.
andimiz-ne-zaman-ve-neden-kaldirildi
Andımız Ne Zaman Kaldırılacak?
Andımız kaldırılması demokratikleşme paketiyle birlikte kabul edilmiş oldu. Yönetmeliğin değişmesi ise 1 haftayı bulacak. Tüm okullara bilgi verilerek gerekli talimat verildikten sonra yönetmeliğin değişmesiyle birlikte yaklaşık 1 hafta içerisinde ilkokullarda Andımız kaldırılmış olacak. Böylelikle 1 hafta sonra ilkokullarda Andımız okunmayacak ve öğrenciler doğrudan sınıflarına gidecekler. Ayrıca özel okullarda da uygulamanın kaldırılacağı ve tüm okulların MEB’e bağlı olduğunu ve bundan dolayı Andımız kaldırılması yönetmelikte gerçekleştiği anda tüm okulların buna uymak zorunda olduğu, özel okul olsa bile Andımızın kaldırılmasına karşı gelemeyeceği ve uygulamanın kaldırılacağı açıklaması yapıldı. Kısacası Andımız ilkokullardan 1 haftaya kadar kaldırılacak.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ