AÖF Bütünleme Neden Kaldırıldı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

AÖF bütünlemenin bu yıl olmayacağı artık kesinlik kazandı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın, konu hakkında konuşmalar yaparken, öğrenciler yılın başından bu yana bütünleme sınavlarının geri getirilmesi için çaba sarf etmişti. AÖF bütünleme sınavı neden kaldırıldı? sorularının cevabı netlik kazandı. Açıköğretimde kredili sisteme geçilmesiyle birlikte AÖf öğrencileri artık bütünleme sınavına giremiyor. Geçtiğimiz senelerde vize ve final ortalaması 50 nin altında olması durumunda bütünleme sınavına girme hakkı oluyor ve büt sınavı final yerine geçiyordu. Bu yıl kredili sisteme geçilmesiyle birlikte AÖF öğrencileri için bütünleme sınavı kaldırılmış oldu.
AÖF Bütünleme Neden Yok?
AÖF bütünleme sınavının kaldırılmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın, “AÖF kredili sisteme geçmiştir, kredili sistemde bütünleme sınavının işi yoktur.” diyerek yanıt verdi. 3 aylık bir süre diliminde başarılı olamayan öğrencinin 2 haftalık sürede bütünleme geçmesinin imkansız olduğunu belirten Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın, kredili sisteme geçilmesiyle birlikte AÖF ‘te artık bütünleme sınavının kesin olarak yapılmayacağını açıklamış oldu.
aof-butunleme-sinavi-2013-neden-kaldirildi-firsthaber-5t23gf
Kredili Sistemde Neden Büt Sınavı Olmuyor?
AÖF’ün 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında kredili sisteme geçmesine karşı olan öğrenciler için yapılan açıklamada, AÖF kredili sisteme geçtikten sonra öğrenciler 49 gibi notlardan dersten kalmak yerine ortalamayla geçme şansı buldular denildi. Ayrıca örgün öğretim ders alabilmede kredili sistemle mümkün hale getirildi. Kredili sistem sayesinde Açıköğretimde sınıf geçen kişi sayısınında arttığı iddia edildi. AÖF bütünleme sınavının kaldırılma sebebi ise kredili sistemde büt sınavının olmayacağı düşüncesi olarak açıklandı. Ancak, şu anda birçok okulda kredili sistemle birlikte bütünleme sınavı yada tek ders sınavı uygulanabiliyor. Her ne olursa olsun Açıköğretim bölümlerinin kredili sisteme geçmesiyle birlikte bütünleme sınavı kesin olarak kaldırılmıştır. Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın bu konuda açıklama yaparak öğrencilerin artık bu duruma alışmaları gerektiğini anlatmaya çalışmıştır. AÖF bütünleme sınavı olmaması tabiki öğrenciler için zorluk olsada kredili sistemle bu zorluğu avantaja çevirebilirler.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ