AÖF Ders Değişikliği Öğretim Gideri Borcu Nedir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

AÖF okuyan öğrecileri yılın 2. döneminde öğretim gideri borcu bekliyor. Öğretim gideri borcunu ders değişikliği yapanlarında ödemesi gerekiyor. Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri https://ogrenci.anadolu.edu.tr/tr/KayitBilgisi.aspx sayfalarına girdiklerinde şok bir uyarı ile karşılaştılar. AÖF öğrencilerinin sayfalarında “2014-2015 öğretim yılı güz döneminde ders değişikliği nedeniyle ÖĞRETİM GİDERİ : 198 TL oluşan borcu 14 Ekim 2015 tarihine kadar ödemeniz gerekmektedir. Ödeme yapmamanız halinde yasal faiz uygulanacaktır.” şeklinde bir uyarı çıkıyor. Ve bu uyarıdaki borç miktarı her öğrenci için farklılık gösteriyor. AÖF Ders Değişikliği Nedeniyle Öğretim Gideri Borcu‘nun ne olduğu konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.
Ancak bunun hatalı bir durum olduğunu ve böyle bir borcun söz konusu olmadığını düşünüyoruz. Çünkü AÖF öğrencileri harç haricinde herhangi bir ücret ödemiyor ve şimdiye kadar da ödemedi. Zira ilgili uyarıda borcun ödenmesi gereken son tarih olarak geçmiş bir tarig olan 14 Ekim 2014 görünüyor. Bu durumda bu uyarının AÖF öğrencilerine yanlışlıkla gönderildiğini düşünüyoruz.
aof-ders-degisikligi-ogretim-gideri-bedeli
AÖF Ders Değişikliği Nedeniyle Öğretim Gideri Borcu hakkında 23 Şubat 2015 pazartesi günü net bilgi edinip yazımızı buna göre güncelleyeceğiz.
Araştırmalarımıza göre borçla ilgili uyarı 15 Ekim 2014’te ilk defa kayıt olup, birinci sınıfta olan öğrencilerin sayfasında da yer alıyormuş. Borcun son ödeme tarihinin 14 Ekim 2014 olduğu düşünülünce, ortada bir yanlışlık olduğu ihtimali daha da kuvvetli hale geliyor.
AÖF öğrencilerinin endişelenmemesini tavsiye ediyoruz, zira bu olayın önümüzdeki günlerde düzeleceğini düşünüyoruz.
Siz de https://login.anadolu.edu.tr/login.aspx adresinden AÖF öğrenci sayfanızda Kayıt Bilgisi bölümünü kontrol edin.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ