AÖF Kayıt Yenileme Bahar Dönemi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

aof-kayit-yenileme-bahar-donemi-2013-firsthaber-1tgsd23AÖF güz döneminin ardından başlayacak olan bahar dönemi için kayıtlar bugün itibariyle başladı. Daha önce 11 mart 2013 tarihi ve 22 mart 2013 tarihleri kayıt yenileme dönemi olarak belirtilmişti. AÖF kayıtlarının başladığı 11 mart 2013 pazartesi günü için açıköğretim öğrencileri kayıt yenileme işlemlerine başladılar. Öğrenciler öncelikle ders ekle/sil paneline girerek ders ekleme ve silme işlemlerini tamamlayacaklar, ardından harç bedelini en yakın Vakıfbank şubelerinden yatırabilecekler. AÖF güz dönemi kayıt yenileme işlemleri hakkında ayrıntılara deyineceğimiz haberimizde sizde AÖF kayıt yenileme işleminizi daha sağlıklı yapabilirsiniz.
Bahar Dönemi Kayıt Yenileme
AÖF kayıt yenileme işlemine başlamadan önce birkaç uyarıda bulunmam gerekiyor. Öncelikle harç ücreti yatırma işleminizi en sona bırakmanız gerektiğini unutmayın. Ders ekle/sil işlemi harç ücreti yatırıldıktan sonra yapılamıyor. Yani harç ücretini yatırırsanız ders ekleyip silemeyeceksiniz. Bunu düşünerek kesinlikle harç ücretini yatırmadan önce ders seçme işlemini yapmanız gerekiyor. Harç ücreti seçtiğiniz ders sayısına göre artış gösterebiliyor. Ancak, işletme ve iktisat fakültesi öğrencileri başta olmak üzere birçok bölümün harç ücreti 205 TL dir. 205 TL harç ücreti herhangi bir alttan yada üstten ders almak zorunda kalmamanız ve 30 krediyi geçmemeniz durumunda olan ücrettir.
AÖF Kayıt Yenileme 2013
Öncelikle kayıt yenileme işlemine geçmeden AÖF Kayıt yenileme kılavuzuna bakarak kayıt yenileme hakkında bilgi alabileceğinizi belirtelim.
AÖF Kayıt Yenileme Kılavuzu
Kayıt yenileme için öncelikle AÖF numaranız ve şifrenizle AÖF panelinize giriş yapın. Kayıt yenileme kısmına gelin ve burada sorulan güvenlik numarasını doğru girerek ekranda belirtilen uyarıları dikkatlice okuyun. AÖF kayıt yenileme tüm uyarıları okuduktan sonra ileri tuşuna basın ve ders ekle/sil penceresine gelin. Aslında bütün mesele burada başlıyor. Bu pencerede 2012-2013 bahar dönemi aldığınız dersler ve 2013-2014 bahar dönemine bıraktığınız dersleri görebilirsiniz. 30 kredi en az almanız gereken kredi sayısıdır. Zaten öncelikle almanız zorunlu olan dersler seçili olarak gelir. Örneğin; 6. dönemden bıraktığınız dersler zorunlu olarak seçilidir ve sarı ibarededir. Diğer derslerde ise ekle/sil seçeneği mevcuttur. En fazla 45 krediye kadar ders seçebilirsiniz. Yani ders kredilerinin toplamı 45 sayısını geçemez ve 30 dan az olamaz. Örnek olarak işletme bölümünde 2 dersten kalarak son sınıf bahar dönemine gelen bir öğrencinin kayıt yenileme sayfasını inceleyelim.
aof-kayit-1Birinci resimde gördüğünüz gibi öğrencinin kayıt yenileme sayfasında ders ekle/sil penceresinde 6 adet ders 2012-2013 bahar döneminde alınıyor. Bunlardan 2 tanesi 6. yarıyıldan ff geldiği için kalarak almak zorunlu dersler iken kalan 4 ders ilgili senenin dersi. Toplam 30 kredi olarak hesaplanıyor. Ancak, öğrenci 1 dersini 2013-2014 bahar dönemine bırakmak istemeyebilir. Ekle seçeneğine tıklarsa 34 kredi olacak ve hiç ders bırakmadan o yıl tüm derslerden başarılı olduğu taktirde bahar döneminde dersi kalmayacak. Ancak, öğrenci kredi sistemde kredisinin azalacağını ve Küresel Pazarlama dersinden zorlanacağını düşünebilir. Çok fazla ders alırsa başarı olmayacağını düşünebilir. O zaman ders silme işlemi yaparak istediği dersleri bir sonraki senenin bahar dönemine bırakabilir. Ancak, alttan kalan derslerini bırakamaz. Aynı şekilde üstten ders almak isterse 45 krediyi geçmeyecek şekilde alabilir. Bu öğrenci zaten son sınıfta olduğu için üstten dersi yok. Ancak, üstten dersi olsaydı ders alabilecektir.
aof-kayit-2
Resim 2 de öğrencinin tüm dersleri seçmesi halinde ödemesi gereken tutar kısmının değiştiğini görebilirsiniz. Alınan toplam kredinin 34 olduğu ve toplam ödenmesi gereken harç tutarının 213,15 TL olduğunu görebilirsiniz. 30 kredi iken 205 TL olan AÖF harç ücreti 34 krediye çıkınca 213 TL yi buldu. Artık ders ekle/sil işlemini tamamladıktan sonra ileri seçeneğini seçerek devam edebiliriz.
aof-kayit-3
Gördüğünüz gibi ders ekle/sil işlemi tamamlandı. Döküm almak için tıklayınız linkinden dökümünüzü alıp kaydedin. Dökümde harç ücreti tutarı alacağınız dersler ve birçok konu hakkında bilgiler yer almaktadır. Ders ekle/sil işleminin başarıyla gerçekleştiği ve 213,15 TL harç ücretini Vakıfbank şubelerine yatırmamız gerektiği yazıyor. Yine uyarıda harç ücretinin 22 mart 2013 tarihine kadar yatırılmaması halinde kayıt yenileme işleminin tamamlanmayacağı ve harç ücretinin bankaya yatırılması halinde tekrar ders ekle-sil işleminin yapılamayacağıda yazıyor. Vakıfbank şubeleri, ATM yada internet şubelerinden AÖF kayıt yenileme harç ücretini yatırarak kayıt yenileme işleminizi bitirebilirsiniz. AÖF 2013 bahar dönemi kayıt yenileme işleminiz hayırlı olsun. Yeni dönemde başarılı bir eğitim süresi geçirmeniz dileğiyle.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ