Aralık Ayında Altın Fiyatları Ne Olacak 2013

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Altın için bu zamana kadar yapılmamış tahminler yapılmaya başlandı. Son yıllarda büyük düşüşler görmediğimiz altında ilk kez düşüş yılı olarak 2014 yılı gösteriliyor. Yani, tahminlere göre altının 2014 yılında düşüş yılı olarak geçireceği bir yıl olacağı söyleniyor. Bunun en büyük nedeni olarak altın yatırımcısının güvenini kaybetmesi olarak görülüyor.
Altın Fiyatları Düşebilir mi?
Amerika’da Fed başkanının değişecek olması ve yeni Fed başkanının parasal genişlemeyi devam ettirecek beklentileri altın fiyatlarıyla ilgili yeni tahminleri beraberinde getirdi. Aralık ayında altın ne olacak sorusunun cevabına geçmeden önce altınla ilgili yapılan bu yeni tahminleri sizlere açıklayalım. Altın eskisi kadar yükselişler sergilemediği ve kazandırmak yerine kaybettiren bir yatırım aracı olduğu için güvenli liman olma özelliğinide kaybettiği için yatırımcı tarafından artık terk edilebilir.
altin-fiyatlari-ne-olacak-aralik
2014 Yılında Altın Fiyatları Düşebilir
Parasını zarar etmek istemediği için çekmeyen ve altında kalan yatırımcı zaten diken üzerinde. Ufak bir düşüş birbirini tetikleyen büyük düşüşler yaratabilir. Altın 2014 yılında yatırımcının beklentisini karşılamadığı için düşüş senesi yaşayabilir. Uzmanlara göre artık insanlar yatırım aracı olarak borsaları tercih ediyor. Borsadan daha fazla kazanç sağlayabileceğini düşünüyor ve güvenli liman arayanlar ise parasını altın yerine faize yatırıyor. Bu durumda altının cazibesi neredeyse bitme noktasına gelebilir.
aralik-ayinda-altin-fiyatlari-ne-olacak
Aralık Ayında Altın Ne Olacak
Altının gram fiyatı 84 TL civarında bulunmakla birlikte Aralık ayı boyunca çok büyük bir değişiklik beklenmiyor. Fakat, ABD FED başkanının değişmesi ve seçimde yaşanabilecek sürpriz gelişmeler altın fiyatlarını etkileyebilir. Bunun yanı sıra yeni FED başkanının izleyeceği parasal politikada altın fiyatlarında değişime neden olabilir. Altının ons fiyatının düşmesi durumunda dolar yükselmesi ve bununla birlikte gram fiyatında çok büyük bir değişiklik olmaması bekleniyor. Kısacası aralık ayında altının ons fiyatında az miktarda bir düşüş olabilir, fakat gram fiyatının 80 TL ve üzerinde kalması bekleniyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ