Atarideki Tabanca Nasıl Çalışıyor?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Atariler günümüzde çok fazla tercih edilmesede, Atarinin yaygın olduğu ve sevildiği dönemlerde Atari oynayan herkes Atarideki tabancanın nasıl çalıştığını merak etmiştir. Günümüzde bilgisayar, cep telefonu, Plastation gibi birçok teknolojik alet nedeniyle Atarilerin papucu dama atılmış durumda. Fakat, Atari oynayan ve kendi nesli zamanın Atari tabancası ile oyunlar oynayan nesil, tabancanın TV ile nasıl bütünleşerek oyunun gerçekleştiğini merak ediyor. firsthaber.net olarak sizler için araştırdık ve Atari tabancasının nasıl çalıştığını bulduk.
Atarideki Silah Nasıl Çalışıyor?
Atari oynayan her kişi özellikle tabanca ile kuş vurma oyununu oynayan herkes tabancanın nasıl oluyorda eski tip televizyon ile bütünleşerek bunu başardığını merak ediyordur. Aslında olay gayet basit. Atariye bağlı olan tabanca tvde hedefe ateş edildiği anda atari tv ekranını siyah beyaz yapıyor. Hedef beyaz olurken, ekranın kalan kısmı siyah oluyor. Eğer, tabanca beyaza nişan alınmışsa tabanca ucunda bulunan sensör ataride olumlu yani hedefi vurduğunuzu göstererek puanınız arttırıyor. Eğer, tabanca beyaz bölümü görememişse yada siyah bölümü görmüşse hedefi vuramadığınızı gösteriyor. Atari tabancası ile ateş ettiğinizde yani silahın ateş tuşuna bastığınızda ekranın bir anlık siyah beyaz olduğunu görebilirsiniz. Bu işlem hızlı yapıldığı ve kısa sürede ekran normale döndüğü için atari oynayan kişi fark etmiyor. Fakat, üst üste ateş ettiğinizde bunu fark etmek daha kolay olabiliyor.
ataride-tabanca-nasil-calisiyor
Atarideki Tabanca Nasıl Çalışıyor?
Kısacası eskilerin merak ettiği Atari tabancası ufak bir işlem ile insanların oyun oynamasına ve eğlenmesine yardımcı oluyor. Silah ucunda bulunan sensör Televizyon ekranında siyah beyaz algılamasını yaparak hedefi vurup vurmadığınızı gösteriyor. Eğer, kişi hedefe nişan almak yerine beyaz bir noktaya nişan aldığında da puan kazanabiliyor.
atari-silah-nasil-calisiyor
 

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ