Bademcik İltihabı ve Boğaz Ağrısına Ne iyi Gelir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Özellikle mevsimsel değişikliklerin olduğu dönemler ve kış aylarında gerçekleşen bademcik iltihaplanması ve boğaz ağrısı hemen her yaştan kişinin sorunudur. Boğaz enfeksiyonun gerçekleşme nedeni soğuk havalarda bakterilerin zayıf düşen vücutta kolayca hareket edebilmesi sonucu oluşur. Hafif dereceli bir bademcik iltihabı ise boğaz ağrısı 1 haftaya kadar geçebilir ve herhangi bir tedaviye gerek yoktur. Ancak, ağır bir bademcik iltihabı varsa bunun için antibiyotik tedavisi gerekecektir. Ağır iltihapların geçmesi 1 ayı bulabiliyor.
Bademcik iltihabı veya boğaz ağrısı genellikle çocuk ve yaşlılarda çok daha sık görülür. Çünkü, çocuk ve yaşlıların bünyeleri daha zayıf olduğu için mikroplar bu vücutlara daha kolay yerleşmektedir.
Boğaz Ağrısı
Soğuk algınlığı nedeniyle gerçekleşen özellikle ayakları üşüten kişilerde çok daha fazla görülen soğuk algınlığı sonucu oluşan yani bakteriyel olmayan boğaz ağrıları çok daha kolay geçmektedir. Bakteriyel boğaz ağrılarında ise antibiyotik tedavisi yapılmadığında iltihabın geçmesi oldukça zordur.
bogaz-agrisi-ve-bademcik-iltihabi-nasil-gecer

Bademcik İltihabı Belirtileri

Boğazda Kuruluk,
Boğaz ağrısı,
Çene, diş ve yanaklarda ağrı,
Vücut eklemlerine kadar inebilen ağrı ve sızılar,
Boğaz bölgesinde ateşlenme,
Ses kısılması yada kalınlaşması,
Yutmada güçlük,
Öksürme,
Hapşırma
Boğaz Ağrısına Ne iyi Gelir?
Boğaz ağrısını geçirmek için öncelikle güçlü bir vücuda sahip olmalısınız. Bunun için her sabah süt içmeli, yumurta yemeli ve protein alarak beslenmelisiniz. Beslenme şekline dikkat eden kişilerde bademcik iltihaplanması neredeyse hiç görülmezken, vücut direnci az olan kişilerde sıklıkla bademcik iltihaplanması görülebilir.
Limonlu çok sıcak olmayan çorba,
Bol miktar sıvı tüketmek,
Meyve ve sebze yemek,
Zenvefil çayı ve diğer bitkisel çaylar olabilir,
Ihlamur,
Boğaz spreyi,
Doktor tavsiyesi yada eczacıya danışarak alınabilecek antibiyotik,
Pastil,
C Vitamini içeren mandalina, portakal gibi meyveler sadece ağrıyı gidermekle kalmaz, iltihaplanma öncesinde iyi bir koruyucu olur.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ