Balık Tutmanın İncelikleri Nelerdir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

balik-tutmanin-incelikleriYaz kış demeden balık tutanları sahillerde görmek mümkün. Fakat, yaz aylarının gelmesiyle balık tutan kişi sayısında büyük bir artış oldu. İlk kez balık tutacak olan yada balık tutmak istediği halde bir türlü başarılı olamayanlar için balık tutmanın püf noktaları bulunuyor. Bu püf noktalar ve balık tutmanın inceliklerinin neler olduğunu öğrenerek sizde kilolarca balık tutabilir ve evinize poşetler dolusu balıkla dönebilirsiniz.
Balık Tutmanın İncelikleri – Olta Seçimi
Öncelikle balık tutmayı bir hobi olarak görmeli ve ilk hedefiniz eğlenmek olmalıdır. İnce misinalı güzel bir olta alın. Kovanızı ve diğer tüm araç gereçleride hazır edin. Ayakta uzun süre duramayan yada bel kemiğinde problem olanlar için uzun birgün olabilir. Bu yüzden oturmak içinde birşeyler düşünmelisiniz. Oltanızla balık tutmadan öncec gerçek yem mi yoksa sahte yem mi kullacağınızı karar vermelisiniz. Gerçek yemle balık tutmanın daha kolay olduğu ve balıkların yemin sadece görüntüsü değilde kokusuylada hareket ettiği için balık tutma şansının daha yüksek olması anlamına geliyor. Ancak, günümüzde deniz kıyısında olta ile balık tutanlar genellikle sahte yemli oltaları kullanmaktadır. Eğer sahte yemli olta kullanacaksanız, yem sorunuda yaşamazsınız.
Oltayı Denize Atmak
Oltayı atarken emliyeti açın. Sonrasında ağır kısımdan güç alarak denize doğru fırlatın. Bu esnada kesinlikle oltanın emniyet yada diğer bölümlerini tutmayın. Sadece oltanı tutma bölümlerini sıkıca tutarak bekleyin. İstediğiniz mesafeye attığınızı düşünüyorsanız, boşluk kalan kısmı sararak bekleyin. 5-10 saniyede bir sarma işlemini yapın böylelikle balıkların dikkatini çekebilir ve yemleri görerek kancaya takılmasını sağlayabilirsiniz.
Balık Tutmanın Püf Noktaları
Oltayı denize atmadan önce tüm yem bölümlerinin birbirine dolanmadığı dikkat edin. Dolanan kısımlar daha az balık tutmanıza neden olacaktır. Oltayı denize attıktan sonra ki ne kadar ileri atabilirseniz o kadar iyidir. Çünkü, balıklar genellikle daha derin bölümlerde yer almakta ve kıyılardan korkmaktadır. Balık tutmanın en önemli inceliği ise oltayı sürekli hareket ettirmektir. Yani, oltayı atıp beklerseniz balık yemi görmeyebilir. Ancak, 10 saniye bir olmak üzere oltayı sararsanız, yemlerin hareket ettiği gören balıklar korkmayacak ve gerçek yem olduklarını düşünerek yemek üzere hamle yapacaktır. Balık tutarkenn dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise balığı yakaladığını hissetmektir. Eğer siz balığı zamanında hissetmez ve beklerseniz zaman kaybı olabileceği gibi balığın kendini kurtarmasınada neden olabilirsiniz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ