Bankalarla İlgili Düzenleme Değişti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Bankalar artık müşterilerini istediği gibi yönlendiremeyecek. Bilindiği bankalar faiz ve ücret giderleri konusunda müştelerine hiçbir bildiride bulunmadan değişiklik yapabiliyor ve kesinti yapabiliyordu. Eylül ayına girilmesiyle birlikte artık bankalar yeni düzenlemelerle birlikte faiz ve ücret değişikliklerinde müşterilerine bildiride bulunmak zorunda kalacak.
Bankalarda yapılan değişiklik ile birlikte artık banka hesabı bulunan yada kredi kartı bulunan müşteriler bundan sonra içleri rahat olarak hayatlarına devam edebilecek. Bundan önceki dönemde banka hesabı bulunan müşterilerin hesaplarından yapılan yıllık kesintiler ve diğer ücretler için herhangi bir bilgi verilmiyor ve müşterinin onayı olmadan hiçbir işlem yapılamayacak.
bankalarla-ilgili-duzenleme-degisti
Müşteri artık 30 gün içerisinde bilgilendirilmek zorunda. Herhangi bir değişiklik, kesinti, ücret, faiz değişimi gibi durumlarda müşterinin 30 gün içerisinde bilgilendirilmesi gerekmektedir. Faiz ve ücretlerde yapılan değişikliğin bildirilmesinden sonra 15 gün içerisinde müşteri ürün yada hizmeti kullanmaktan vazgeçebilir. Bankanın yaptığı işlemlere müşterinin itiraz etmesi için 2 yıl süresi bulunuyor. 60 gün süre dolmadanda hakem heyetine başvuruda bulunabilecek. Bankalarla ilgili yeni düzenleme Türkiye Bankalar Birliği ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapıldı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ