Barış Atay Serbest Kaldı – Neden Tutuklandı?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Barış Atay serbest kaldı. Redhack soruşturması kapsamında gözaltına alınan Barış Atay serbest kaldıktan hemen sonra basına açıklama yaptı. Medya patronlarını suçlayan Barış Atay, insanların bu kadar kolay gözaltına alınmaması gerektiğini savundu. Sesinin benzetildiği için gözaltına alındığını belirten Barış Atay özellikle medyanın gözaltılarla ilgili haberler yapmadığından yakındı.
Barış Atay Serbest mi?
Redhack ve Anonymous soruşturması sebebiyle 14 kişi gözaltına alındı. Aralarında Barış Atay’da bulunuyordu. 14 kişiden 9’u ise serbest bırakıldı. Aralarında bulunan Barış Atay ise gözaltı süresi bittiği ve serbest kaldıktan hemen sonra basın açıklaması yaptı. Barış Atay medyaya ve medya patronlarına öfkeliydi. Adliye çıkışında kameralara konuşan Barış Atay oldukça öfkeliydi.
baris-atay-serbest-kaldi

Barış Atay Neden Tutuklandı?

Barış Atay konuşmalarında iktidarın kendilerini canları istediği gibi gözaltına almalarında suçlu olarak medyayı gösterdi. Medyanın Armutlu’da, Reyhanlı’da, ODTÜ’de, Roboski’de, Hopa’da ve Gezi Parkı olaylarında herhangi bir haber yapmadığı için gözünü kapatıp kulağını tıkadığı için bu sorunların devam ettiği belirtti. Barış Atay davaların ne amaçla açıldığının belli olmadığı ve birçok kişiden bilgi alınamadığını belirtti. İçinde bulunduğu sektörün bu olaylara duyarsız kalması ve gözaltılarla ilgili yeterli duyarlılık sağlanarak, haber yapılmadığı için öfkeli olan Barış Atay Medya patronlarını suçladı.
Barış Atay 5N 1K Programı CNN Türk Açıklamaları
Barış Atay serbest kalmasının ardından ilk kez CNN Türk’te yer alan 5N 1K programına konuk oldu. 5N1K programında gazeteci Cüneyt Özdemir’le röportaj yapan Barış Atay olayla ilgili soruları yanıtladı. Ne ile suçlandığını anlamadığını söyleyen Barış Atay Redhack ve Anonymous soruşturması kapsamında sesinin sözcülerden birine benzediği için gözaltına alındığını ve avukatıyla kendinin duruma çok güldüğünü belirtti. İktidarın bazı olayları intikam meselesi haline getirdiğini belirten Barış Atay, hiçbir delil olmadan gözaltına alınmasıyla ilgili basını suçladı. Basının bu tür olaylara sessiz kaldığını ve haber yapmaktan kaçındığını belirten Barış Atay gözaltı sonrasın ilk kez soruları yanıtladı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ