Barut nasıl yapılır? Barutun icadı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Genellikle her zaman kullandığımız ancak nasıl yapıldığını, kimin bulduğunu bilmediğimiz ve icadı hakkında bilgimiz olmayan Barut hakkında en gerekli bilgileri verelim. Barut, bir patlayıcı olmakla birlikte güherçile, kükürt ve kömür tozu karışımından oluşmaktadır. Eski tarihlerde ateşli silahların mermiyi fırlatması için kullanılmaktadır.
Barut, eski tarihte karabarut olarakda bilinmektedir. Eski zamanlar çok fazla öneme sahip olan barut’un tarihide bir o kadar eskidir. Barut’un ilk olarak Çin’liler tarafından bulunduğu söylenmektedir. Çinliler tarafından M.Ö. 1000 yıllarında savaş silahları ve arabalarıyla korku salan Çin’lilerin ilk etken olduğu söylenmektedir. Çinliler ilk olarak çömlek ve gülleler içerisinde bulunan ateşi düşmana fırlatmak için barut kullanmışlardır.
Barut’un silah yapımında kullanıldığı ve ilk olarak doğulular tarafından bulunduğu söylenmektedir. Barut’un bulunmasıyla birlikte Batı’lılarda silah yapımını doğululardan öğrendiği söylenmektedir. Barut, tam olarak ingiltere ve Fransa tarafından savaş esnasında kullanılmıştır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ