Bedelli Askerlik Ne Zaman Yasalaşacak?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Bedelli askerlikle ilgili gelişmeler devam ediyor. Son günlerde özellikle sanatçı camiiasında geniş yankı buşan ve birçok ünlü ismin yararlanacağını belirttiği bedelli askerlik aynı zamanda dalga konusuda oldu. Bedelli askerliği ne zaman yasalaşacağı, kimlerin bedelli askerlikten yararlanacağı ve bedelli askerlikte yaş sınırıyla ilgili bilgiyi geçtiğimiz günlerde vermiştik. Bedelli askerliğin ne zaman yasalaşacağı konusunda gelişmeler yaşandı. Detaylar ise haberimizde…
Bedelli Askerlik Olacak mı?
Bedelli askerlik ile dövizli askerlik konusunda yasa tasarısının önümüzdeki hafta içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşüleceği belirtildi. Sağlık muayenesinden geçen ve fazla kilolu olduğu için askerliği ertlenen kişilerin bedelli askerlikten yararlanamayacağı kesinleşti. Boya göre ağırlığın fazla olması durumunda askerliğin ertelenmesi ve kilo verilene kadar askerlik görevini yerine getirilememesiyle ilgili olarak bedelli askerliktende yararlanamayacağı açıklandı.

Bedelli Askerlik Ne Zaman Yasalaşacak?
Bedelli Askerlik yasa tasarısının TBMM’de görüşüleceği ve Abdullah Gül’ün yasayı incelemesiyle birlikte 15 güne kadar bedelli askerliğin yasalaşabileceği gündemde. 30 yaşından küçük olanlar bedelli askerlikten yararlanamayacak. Bedelli askerlik hakkı kazananlar taksitlerini ödememesi durumunda askere alınacak. Bu yüzden Bedelli askerlikte taksitleri zamanında ödemekte büyük önem taşıyor. Bedelli askerliğin 2 haftaya kadar yasalaşması bekleniyor.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ