Bedelli Yaşı Sınırı Kaç? Kaç Para Kaç Gün

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Bedelli Askerlik için Yaş sınırı kaç? Bedelli kaç para? Ne kadar ücret ödeyerek bedelli asker olabilirim?
Son günlerde gündemde olan bedelli askerlik sonunda kabul edildi. Şöyle bir geçmişe bakacak olursak, bedelli askerlik seçim öncesi akparti tarafından yapılmak istenmiş ancak, halkın tepkisi ve oy kaybedeceğini düşünen akparti bedelli düşünmüyoruz diyerek konuyu kapatmıştı.
Bedelli Askerlik için Yaş Sınırı Kaç?
Seçim sonrası bedelli askerliği tekrar gündeme alan Başbakan Recep Tayip Erdoğan bedelli askerlik için kanun çıkarıldı ve bedelli kabul edildi. Son günlerde sorulan “bedelli askerlik yaşı ne olacak? bedelli askerlik ne kadar para ödenecek? bedelli için yaş sınırı nedir? bedelli askerlik kaç gün?” gibi sorulara dönecek olursak. Önce 35 yaş olarak söylenen bedelli akparti tarafından 25 yaşa çekilmek istenmiş ancak, Askeriyenin engeline takılarak 30 yaş olarak kabul edilmiştir.

Bedelli Askerlik Kaç Para?
Bedelli askerlik ücreti basında 25 bin Tl olarak söylendi. Ancak, başbakan Recep Tayip Erdoğan Akparti Grup toplantısında yaptığı açıklamada bedelli ücretini 30 bin TL olarak bildirdi. Peki 30 bin TL yi kaç taksit ile ödeyecekler diye soracak olursak. 15 bin TL peşin kalan 15 bin TL yi ise 6 ay boyunca taksitler halinde ödemek zorunda kalacaklar.
Bedelli Askerlikte Son Durum Nedir?
Önceki yıllarda bedelli askerlik yapanlar 21 günlük temel eğitimi almak zorunda kalıyorlardı. Ancak, bu kez 21 günlük temel eğitimide almayacaklar.
Erdoğan Ak PArti grup toplantısında yaptığı başka bir açıklada yurtdışında çalışmakta olan vatandaşlarımızın yararlanabileceği dövizli askerlik uygulamasında da değişiklik yaptıklarını belirtti.
Bu açıklamaya göre artık yurtdışında 3 yıl çalışmış olan kişiler 10 bin Euro para ödeyerek bedelli askerlik yaparak askerlik görevinden muaf olabilecekler. Ayrıca 38 yaş sınırı olan ve 21 günlük temel eğitim olan yurtdışı çalışanları için kuralların artık kaldırıldığını ve yurtdışında 3 yıl çalışan herkes yaşa bakmaksızın bu uygulamadan yararlanabileceği açıklandı.

Bedelli ne zaman yasalaşacak?
Bugün yasalaşacağı belirtilen bedelli askerlikten elde edilen gelir ise şehit aileleri ve gazilere verileceği söylendi. Bugün yapılan kesin açıklamadan sonra artık Türkiye’de askerliğin eskisi gibi vatan görevi ve namus borcu olarak görülüp herkesin severek yapabileceği ise meşhul. Kısacası haberlerde gördüğünüz şehitlerin fakir ailelerinden oluşmasının ve zenginlerin neden çocukları şehit olmuyor? sorusunun yanıtını bedelli askerlik vermiş oluyor diye düşünüyoruz. Son olarak Vicdani Red yasasını çıkararak istemeyenlerin askerlik yerine kamu görevinde çalışarak askerlikten muaf olması için yapılan çalışma iptal edildi. Vicdani red bu sene uygulamaya geçirilmeyecek.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ