Benfica – Fenerbahçe 3-1 Özeti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

UEFA Avrupa liginde yarı finale kadar yükselen Fenerbahçe ilk karşılaşmada Benfica’yı 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Fenerbahçe rövanş karşılaşmasında Portekize gitti. 2 mayıs 2013 tarihinde oynanan rövanş karşılaşmasında gerekli skoru alması durumunda Chelsea ile final oynayacaktı. Fenerbahçe yıllar sonra UEFA’da yarı final oynamış ve Galatasaray’ın aldığı UEFA kupasına çok yaklaşmıştı. Ancak, Fenerbahçe Kadıköy’de aldığı avantajlı skoru koruyamayarak 3-1 yenildi. 3-1 mağlubiyet sonrası UEFA Avrupa Ligine yarı finalde veda eden Fenerbahçe’li futbolcular tüm Türkiye’ye büyük üzüntü yaşattı. Yinede buraya kadar gelmeyi başaran Fenerbahçe takımına teşekkür ediyoruz.
Benfica – Fenerbahçe 3-1 Özeti UEFA Avrupa Ligi
Fenerbahçe ilk karşılaşmadan en az 2-0 galip ayrılmalıydı. 1-0 ‘lık skor Portekiz’de Fenerbahçe’yi zora sokacağı zaten belliydi. Fenerbahçe’nin gol yemeden önce 1 gol bulması büyük avantaj olacaktı. Ancak, Fenerbahçe taktik gereği daha çok defansa çekilince Benfica’nın birbiri ardına yakaladığı gol pozisyonları sonuç verdi. Benfica 9. dakika Gaitan ile durumu 1-0 yaptı. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe gol bulması gerektiğini hissetti ve daha cesur oynadı. 22. dakikada Garay’ın eline çarpan topu hakem penaltı olarak değerlendirdi. Kuyt 23. dakikada penaltıyı gole çevirerek durumu 1-1’e getirdi. Benfica 1 – Fenerbahçe 1 tur anlamına geliyordu. Ancak, çok erken gelen bu gol sonrası Fenerbahçe kendine olan güvenini kazandı. Benfica’lı seyirciler ise kısa süreli şoku atlatamadı ve baskılar azaldı. Ancak, Benfica’nın atağında bir anlık defans hatası gol getirdi.
uefa-avrupa-ligi-benfica-fenerbahce-ozeti-2013
Benfica’lı Cardozo’nun attığı gol adeta işleri tersine çevirdi. 35. dakikada Cardozo attığı bu golle takımı Benfica’yı 2-1 öne geçirdi. İlk yarı bu şekilde sonuçlanırken 2. yarıda Fenerbahçe’nin en az 1 gol bulması gerektiği ortadaydı. 66. dakikada kullanılan uzun taç atışını Cardozo gole çevirdi. Cardozo’nun attığı bu gol Benfica’ya tutu getirdi. Maçın son 15 dakikası Fenerbahçe atak yapmaya çalışsada Benfica oyunu soğutmayı başardı ve zaman geçirerek gole geçit vermedi. Fenerbahçe ilk karşılaşmada atamadığı gollerin etkisini ve 3 oyuncunun sarı kart cezalı olmasının sonucununda etkisiyle 3-1 kaybederek UEFA Avrupa finalinde elenerek kupaya veda etti. Maçta Selçuk ve Gökhan sakatlanarak değiştirilmekte zorunda kalan zorunlu değişiklikler olurken, Stock’un oyuna girmesi Fenerbahçe ataklarını sıklaştırmıştı.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ