Bingöl'de 200 Askere Törer Saldırısı – 10 Şehit

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Bingöl’de askeri konvoya saldırı düzenlendi. İzinden dönen yaklaşık 200 askeri taşıyan araçlara teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Çok sayıda asker yaralandı. İlk olarak verilen bilgide 63 askerin yaralı olduğu ve 1 askerin şehir olduğu söylenirken, şehit ve yaralı sayısı her dakika arttı. Son olarak verilen resmi bilgilere göre Bingöl’de izinden dönen askeri araca teröristlerin saldırması sonucu 200 askerden 10 şehit ve 70 yaralı olduğu söylendi.
Bingöl’de 10 Şehit
10 askerin şehit düştüğü Bingöl’de olay yerinde yangın çıkan askeri aracı söndürmek üzere itfaiye görev yaparken, ambulanslar yaralı askerleri hastaneye taşıdı. Görevli askerler ise olay yerini kontrol ve güven altına alarak, olası bir saldırıya karşı nöbet bekliyor. Olay dahada büyüyebilirken, saldırıya uğrayan araçlardaki 2 askerin otobüsten inerek Pkk terör örgütü üyelerine karşılık verdiği ve bunun sonucunda teröristlerin kaçara öndeki 2 araca zarar veremediği belirtildi.

Bingöl’de Askere Törer Saldırısı

10 şehitin olduğu terör olayında, 70 askerin yaralı olması şehit sayısının yükselme ihtimalini akıllara getiriyor. Şehit sayısı 1 ile başlayıp 10’a kadar yükselirken, üzücü olayla ilgili henüz hükümet yetkililerinden bir açıklama gelmedi. Tüm Türkiye olarak şehitlere üzülsekte şehit sayısının yüksek olması sebebiyle tepkilerin daha fazla olması bekleniyordu. Ancak, toplum şehitlere alışmış olacak ki beklenen tepki gelmedi. Bingöl’de izinden dönen 200 askerin teröristlerin saldırılarına uğramaları sonucu şehit olan 10 askerin ailelerine baş sağlığı ve sabırlar, tüm Türkiye’yede en kısa sürede bu terör olaylarından kurtulmalarını dileriz. Bingöl’de şehit olan askerlerin isimleri ise kısa süre sonra yetkililer tarafından açıklanacaktır.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ