Bodrum Otelleri ve Tatil Yerleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

bodrum-tatil-otelleri-yerleri-firsthaberMuğla ilinin bir ilçesi olan Bodrum’da, 2011 nüfus sayımına göre yaklaşık 130.000 kişi ikamet etmektedir. Bodrum tüm ilçe geneliyle bir yarımadada yer almaktadır. Bodrum kuzeyinden, güneyinden be batısından Ege Denizi ile çevrilidir. Bodrum turizm açısında sadece ülkemiz için değil tüm dünya için vazgeçilmez bir tatil cennetidir. firsthaber.net Bodrum genellikle hafızalara Bodrum Kalesi ile kazınmıştır. Bodrum Kalesi 15. Yüzyılda Hristiyan Şövalyeler tarafından inşa edilmiştir. Dünyanın en büyük 2. Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren Bodrum’u farklı yapan unsur ise Anadolu’da hristiyanların elinden en son alınan yerdir.
Bodrum’un iklimi Ege ve Akdeniz iklimlerinin bir karışımı ile oluşan bir özelliğe sahiptir. Yaz aylarında neredeyse hiç nem bulundurmayan Bodrum sadece bu sebepten bil turist çekmektedir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Bodrum, eğlence merkezleri, kültürel aktiviteleri, doğa sporları, çeşitli konaklama tesisleri, restoranlar, kafeler ve barlarıyla da önemli bir tatil cennetidir. Bodrum’a 32 kilometre uzaklıkta yer alan Milas-Bodrum Havaalanı sayesinde dünyanında dört bir tarafından ulaşım imkanına sahiptir. Bodrum konaklama çeşitliliği sayesinde her türlü gelir grubundan insanlara tatil yapma imkanı sunmaktadır. Günlük streslerden arınacağınız bu nadide tatil köyünde gezi turları, spor aktiviteleri ile tatilinize hareket katabilirsiniz.
Bodrum tatil cennetinde gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerden başlıcaları: Kaya Mezarları, Mydnos Kapısı, Antik Tiyatro, Çıfıt Kale, Sarnıçlar, Bodrum Kalesi, Antik Kentler ( Gümüşlük, Akçaalan, Gürece), Mustafa Paşa Camii, Adliye Camii, Tepecik Camii, Güvercinlik, Torba, Gölköy, Gündoğan, Kadıkalesi, Yalıkavak, Akyarlar, Bağda. Güneşin sarısının, denizin mavisinin ve ormanın yeşilinin birlikte bulunduğu bu nadide tatil cennetinde tatil yapmanızı şiddetle öneririz.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ