Borsa Neden Durdu? Ne Zaman Açılacak? 2014

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

9 Ocak 2014 tarihinde gerçekleşen borsanın kapanması ve ne zaman açılışın gerçekleşeceğinin belli olmaması yatırımcıları endişelendirdi. Borsada meydana gelen teknik bir arızadan dolayı, borda saat 10:50’de kapandı. 1. Seansı bu şekilde tamamlayan Borsa İstanbul 2. seans olmasına rağmen halen açılmadı. Teknik arızanın giderilmesinden hemen sonra açılması beklenen borsanın saat 15:00’a yaklaşmasına rağmen açılmaması yatırımcıyı endişelendirdi. Özellikle bugün alış yada satış işlemi gerçekleştirmek isteyen yatırımcı sabırsızlıkla bekliyor.
Borsa Neden Durdu?
Borsanın işlemleri durdurması ve 1. seansı kapatma nedeni açıklandı. Borsa teknik bir arızadan dolayı kapatıldı. Borsada 2. seans olmasına rağmen işlemlerin başlamaması KAP’a pay piyasasında yaşanan teknik bir arıza olarak bildirildi. Borsada geçici süreyle verilen aranın sorun halledilmeden sonlandırılamayacağı açıklandı.

Borsa Ne Zaman Açılacak?

Yaşanan teknik sorun sonrasında kapanan borsanın tekrar saat kaçta açılabileceği belirsiz. KAP’a yapılan açıklama sonrasında Pay piyasasında oluşan teknik arızanın giderilmeye çalışdığı belirtildi. Borsanın bugün 2. seansta tekrar açılması bekleniyor. Fakat, teknik arızanın giderilmemesi durumunda 2. seansında açılmadan kapanacağı ihtimalinide her zaman göz önünde bulundurmak gerekli.
borsa-neden-durdu-ne-zaman-acilacak-2014
Borsada Teknik Arıza
Borsada yaşanan bu teknik arıza geçtiğimiz aylarda da yaşanmıştı. Haziran ayında gerçekleşen teknik arızada borsa yaklaşık 2 saat süreyle kapalı kalmış ve 2. seans başında teknik arızanın giderilmesiyle tekrar işlemler yapılmaya başlamıştı. Teknik arıza sırasında herhangi bir veri kaybı olmamış, sadece borsa yatırımcısı işlem yapamamıştı. 9 ocak 2014 perşembe günü meydana gelen borsadaki teknik arızanın giderilmesiyle birlikte tekrar borsada işlemler yapılmaya başlayacak.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ