Çarşaf Böreği Tarifi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Börek severlerin en çok tüketmeyi tercih ettiği börek tariflerinden biri olan Çarşaf Böreği için kıyma olmazsa olmazlar arasındadır. Özellikle birkaç bayan bir araya gelerek misafirleri için yada günlerde yapmayı tercih ettikleri Çarşaf Böreğini en ince ayrıntısına kadar sizlere sunduk. Çarşaf Böreği size yardımcı olabilecek biriyle birlikte çok daha pratik şekilde yapabiliriniz. MODAEVDE.com olarak sizlere sunduğumuz Çarşaf Böreği tarifi en çok bilinen ve en lezzetli şekilde yapımını sağlayacak tariflerdendir.

Çarşaf Böreği için Malzemeler

Yarım kilo kıyma
3 adet patates
1 adet soğan
Karabiber
Pulbiber
¼ çay bardağı sıvı yağ
Çarşaf Böreği Hamuru için Malzeme Listesi:
1 bardak su
1 tatlı kaşığı tu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
½ çay bardağı sıvı yağ

Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır? Tarifi

Bir kabın içine unu koyalım ve unun ortasını açıp mayayı ve sıvı yağı dökelim. Kenarlarına tuz serpelim. Yavaş yavaş su ekleyerek yoğuralım ve kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edelim. Hamuru 30 dk dinlenmeye bırakalım. 3 adet patates soyulup küp küp doğranır. 500 gram kıyma patateslerle bir kasede buluşturulur ve üzerine sıvıyağ dökülür.
Doğranan 1 adet soğanda üzerlerine eklenip harmanlanır. Dinlenen hamur üç bezeye bölünür. Bezeler küçük açılıp üzerine yağ sürülür. Küçük açılan hamurlar sırayla önce yumrukla çekiştirerek sonrasında yağlanıp 2 veya 3 kişi tarafından kenarlarından çekiştirilerek iyice açılır. Açılan yufkanın iki kenarına iç koyulup, iki taraflı yuvarlanarak sarılır. Kendi etrafında da sarılır. Ve tepsiye koyulur. Alternatif olarak açılan hamur çarşafa serilir iki kenarına iç harç koyulur ve çarşafın iki ucu kaldırılarak yufka yuvarlanarak sarılır. Diğer yufkada aynı şekilde hazırlanıp tepsideki böreğin etrafına sarılır. Bir yumurta iyice çırpılıp böreğin üzerine sürülür ve fırında pişirilir. Modaevde.com Çarşaf Böreği tarifini sunmuştur.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ