Dizel Araba Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok
Sponsorlu Bağlantılar

Otomobil kullanmayı seviyorsanız yada hergün kilometrelerce yol gitmeniz gerekiyorsa, benzin masrafından kurtulmak ve daha uygun fiyatla araba kullanabilmek için dizel araçları tercih edebilirsiniz. Dizel otomobillerin benzinli araçlara göre daha farklı sorunlar oluşabilmesi ve dizel arabakarın benzinli arabaların motorlarına göre daha narin yapıda olması birçok konuda dikkatli olmayı gerektiriyor.
Dizel Otomobil Nasıl Kullanılmalı?
Dizel bir aracın bakım masrafı, tamirat bedeli, arıza giderleri benzinli araca göre daha fazla olabilmektedir. Fakat, çok fazla yol yapanlar için dizel araç oldukça ekonomiktir. Özellikle günümzde benzin fiyatlarının oldukça yüksek olduğu bir dönemdeyken ve ülkemizde benzin fiyatlarının 5’ye 4 lük kısmı vergilerden oluşarak dünyanın en pahalı benzinlerinden biri bizdeyken, dizel araçların değeri çok daha fazla artmaktadır. Dizel bir arabaya sahipseniz şu konularda dikkatlı olmalısınız.

Dizel Araba Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dizel otomobilinizi uzun süreli, temiz ve sağlıklı bir şekilde kullanmaya devam etmek istiyorsanız, öncelikle şu konularda dikkatli olmalısınız. İlk olarak motoru çalıştırmadan önce, kontak anahtarını taktıktan hemen sonra uyarı ışıklarının sönmesi için 3 saniye beklemeniz gerekiyor. Uyarı ışıkları sönmeden araba çalıştırmanız durumunda motor ısınmadan araba çalıştırmış olacaksınız. Bu arabanıza zarar verebilir. Bu yüzden öncelikle kendinize bunu alışkanlık edinerek motoru her çalıştırmak istediğinizde uyarı ışıklarının sönmesini beklemelisiniz.
dizel-araba-kullanirken-dikkat-edilmesi-gerekenler
Dizel araçlarda motor arızası büyük bedeller ödemenize neden olabilir. Bu yüzden kesinlikle kalitesiz yekıt kullanmayın ve bilinmedik yerlerden yakıt almayın.
Benzinli bir arabada akü bittiğinde kontak çalıştırılamıyorsa, araç vurdurularak motor çalıştırılır. Fakat, dizellerde bu yapılmamalıdır. Yağ basıncının oluşmaması dizel pompasına yük bindirecek ve arabaya zarara neden olabilecektir.
Benzinli bir araçta 1 dikkatliyseniz dizel bir araçta 5 dikkatli olmalısınız. Bu yüzden otomobilin periyodik bakımları yapılmalı ve servise zamanında götürülmelidir. Dizel araçlarda aşırı biriken partiküller mazot filtrelerini tıkamaktadır. Buda otomobilin zamanla performans kaybetmesine neden olabilmektedir.

POPÜLER HABERLER
GÜZELLER GALERİSİ